AcasăŞtiri201121 Mai: Virginia Zeani la Oradea

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Virginia Zeani la Oradea

Virginia Zeani la Oradea

Celebra soprană Virginia Zeani, artistă de talie internaţională, una dintre cele mai apreciate voci lirice europene ale secolului XX, s-a aflat pentru câteva zile la Oradea. Joi seara a participat la o gală de operă susţinută în onoarea domniei sale, la Filarmonica de Stat din Oradea, de către artişti de la Opera Română şi Maghiară din Cluj. Marele merit al vizitei distinsei sopranei, Virginia Zeani la Oradea, l-a avut P.S. Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea.
A fost o seară de neuitat pentru melomanii orădeni şi totodată cel mai mare eveniment pe care l-a găzduit vreodată Filarmonica de Stat Oradea. Sala a fost arhiplină, publicul s-a ridicat în picioare şi a aplaudat-o pe Virginia Zeani, distinsa invitată aflându-se pentru prima oară în oraşul nostru. Din program nu au lipsit fragmente, arii şi duete celebre din opere semnate de compozitorii: Rossini, Donizetti, Bellini, Verdi, Puccini, Cilea, Bizet şi Massenet. Un moment emoţionant a fost acela în care directorul Todor Albert i-a înmânat celebrei soprane o diplomă de excelenţă din partea întregii conduceri şi a colegilor săi, pentru contribuţia deosebită la promovarea operei.
La reuşita acestei seri de excepţie au contribuit soliştii Gyorgy Katalin, în locul Nicoletei Ardelean, Luiza Fatyol, Timar Kinga, Adina Buboi, Varvari Gabriella, Constantin Nica, Ştefan Korch, Ionică Ardelean, Marian Boboia şi Alin Anca, senzaţional fiind şi dirijorul Cristian Sandu, dar şi întregul colectiv al Orchestrei.
De asemenea, cei care au fost la concert, au putut achiziţiona volumul „Canta che ti passa. Virginia Zeani, în dialog cu Sever Voinescu”, precum şi volumul I din colecţia de CD-uri „Virginia Zeani – L’Assoluta”.
Biroul de presă

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Corul de copii Radio în concert la Catedrala „Sfântul Nicolae” » Titlu: 26356.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Corul de copii Radio în concert la Catedrala „Sfântul Nicolae”
Titlu: 26356.jpg