AcasăŞtiri201121 Mai: Ultimul sunet de clopoţel la Facultatea de Teologie Greco-Catolică

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Ultimul sunet de clopoţel la Facultatea de Teologie Greco-Catolică

Ultimul sunet de clopoţel la Facultatea de Teologie Greco-Catolică

Pentru studenţii din anul al IV-lea al Facultăţii de Teologie Greco-Catolică, Departamentul Oradea, ziua de vineri, 20 mai 2011, a fost una specială, în care au avut ocazia să-şi ia rămas bun unii de la alţii, precum şi de la şcoală, şi să le mulţumească atât colegilor cât formatorilor şi profesorilor lor. O zi cu totul specială, în care au auzit pentru ultima dată sunetul clopoţelului. Cursul festiv a avut loc de la ora 10.00 în Aula Magna „Ep. Ioan Suciu”. În cadrul acestui curs festiv, absolvenţii anului IV au adus mulţumiri tuturor celor care le-au fost alături în toţi aceşti patru ani şi mai ales celor care le-au îndrumat paşii spre ceea ce au ajuns ei astăzi. Evenimentul a fost onorat de prezenţa Preasfinţiei Sale Virgil Bercea, decanul Facultăţii de Teologie Greco-Catolică. Discursul festiv a fost ţinut de părintele Ovidiu Horea Pop, profesor de „Istoria Bisericii” în cadrul Facultăţii. Acesta spunea: „Momentul acesta al cursului festiv este unul de bucurie, un moment important din viaţa dumneavoastră, dar şi a părinţilor dumneavoastră, care v-au susţinut, v-au încurajat şi s-au sacrificat pentru voi. Sfatul meu pentru voi, acum când părăsiţi băncile facultăţii, este să încercaţi să nu trăiţi după principiul strict al matematicului, ci să existe întotdeauna cât mai mult consens în viaţa voastră de familie sau la locul de muncă”.
Iulian Bogluţ, reprezentantul de an, şi Marcel Auşan, şeful de promoţie, au fost cei care au ţinut discursurile de mulţumire în numele lor personal dar şi în numele colegilor. A urmat înmânarea „cheii deschiderii drumurilor”, reprezentantului din anul III, Mirel Demian. Printre cei prezenţi la festivitatea de absolvire s-a numărat şi părintele Antoniu Chifor, rectorul Seminarului Teologic Greco-Catolic din Oradea. La sfârşitul festivităţii au fost înmânate diplome şi flori studenţilor absolvenţi de către domnul Ionuţ Popescu, directorul de departament al Facultăţii de Teologie Greco-Catolică din Oradea.
După acest moment, studenţii din anul IV au părăsit Aula Magna, intonând cunoscutul imn al universitarilor, „Gaudeamus igitur”.
Este un moment de sfârşit şi de un nou început, spre o nouă viaţă ce ne aşteaptă în faţă. Este momentul când cele acumulate pe băncile facultăţii vor fi puse în practică şi vor legitima valoarea câştigată în timpul facultăţii. De acum nu vor mai fi note care să ne judece mai mult sau mai puţin obiectiv valoarea ci vor fi proiecte în lumea reală, proiecte în care vom oferi noi valoare lucrurilor şi oamenilor, prin munca noastră. Începând din acest moment ne vom putea bucura de toate lucrurile minunate pe care, cu siguranţă, viaţa ni le-a pregătit.
Alexandru Petricaş

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Calendarul Pastoral 2018 – 2019 » Titlu: 26304.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Calendarul Pastoral 2018 – 2019
Titlu: 26304.jpg