AcasăŞtiri201121 Mai: Conferinţa „Căsătoria şi viaţa – valori pentru care merită să lupţi”

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Conferinţa „Căsătoria şi viaţa – valori pentru care merită să lupţi”

Conferinţa „Căsătoria şi viaţa – valori pentru care merită să lupţi”

În perioada 17-18 mai 20011, la Oradea, a avut loc o conferinţă cu tema „Căsătoria şi viaţa – valori pentru care merită să lupţi”. Evenimentul a fost organizat de Alianţa Familiilor din România şi Alliance Defense Fund în colaborare cu Facultatea de Teologie Greco-Catolică a Universităţii Babeş-Bolyai, departamentele Oradea şi Baia Mare. Tema a fost prezentarea valorilor fundamentale din perspectiva unui avocat de profesie:
Din partea asociaţiei de avocaţi creştini, Alliance Defense Fund, a venit pentru a prezenta tema acestei conferinţe Roger Kiska, de origine slovacă. Viaţa i-a oferit oportunităţi felurite: să se nască în Canada, să facă şcoala în SUA şi să revină pe tărâmul natal al părinţilor săi acum 10 ani. Actualmente este avocat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului şi străbate Europa de la un capăt la celălalt pentru a arăta că se poate face ceva în continuare pentru apărarea, promovarea valorilor tradiţionale, creştine. Are mai multe cazuri pe rol la Strasbourg, dar acest lucru nu-l împiedică să se ocupe şi de altceva, precum: consiliere juridică sau educaţie.
Primul lucru subliniat în prezentarea sa a fost realitatea „expansiunii” mişcării homosexuale şi abuzurile asupra creştinilor. Acest lucru a fost şi rămâne vizibil mai întâi în SUA şi apoi în Europa Occidentală. Propaganda pentru non-valori a început nestingherită, fără nicio opoziţie sau contestaţie oficială din partea creştinilor. Acest fapt a dus la zdruncinarea sistemului de valori în cotidian şi la relativizarea moralităţii societăţii.
Însă apariţia unor asociaţii precum Alliance Defense Fund, o alianţă între avocaţii creştini, a reuşit să frâneze avântul înfricoşător al activiştilor homosexuali. Această asociaţie depune o muncă titanică pentru a apăra valorile în plan legislativ şi juridic şi lucrează cu oameni de calitate, pe care îi formează în spiritul valorilor creştine.
În al doilea rând, s-a vorbit despre diversele organisme sau instituţii internaţionale, despre rolul lor sau despre încercarea lor de implicare abuzivă în planul naţional al statelor membre, prin elaborarea unor directive, legi în domenii care nu sunt de competenţa lor.
Până în prezent, legea în plan internaţional, care stă la baza instituţiilor europene, este de partea valorilor creştine, definind dreptul la viaţă, căsătoria doar între un bărbat şi o femeie.
Iar în al treilea rând, s-a referit la dreptul părinţilor de a-şi educa proprii copii în spiritul credinţei personale. Fiind avocat pledant, Roger a oferit câteva detalii despre cazurile cu care se ocupă în prezent. În Germania programul naţional de educaţie sexuală este obligatoriu pentru copiii de 9 şi 10 ani care sunt sexualizaţi prin mesaje imorale încă de la această vârstă. Iar când un grup de părinţi s-a adresat conducerii şcolii spunând că refuză să-şi lase copiii la un asemenea program, statul a intervenit şi i-a sancţionat pe părinţi fie prin amenzi pecuniare fie prin trimiterea la închisoare. Dar aceşti părinţi nu au renunţat la dreptul lor privind educaţia şi cazul lor a ajuns la Strasbourg. Un caz similar este şi în Spania, privind educaţia civică, îndoctrinarea comunistă din partea statului. O întâmplare stranie s-a petrecut în Suedia, unde un cuplu cu un copil se decid să plece în India pentru a face voluntariat. Iar când părinţii merg să ceară manuale pentru fiul lor pentru a continua educaţia după modelul suedez şi în India, primesc un răspuns negativ. Se urcă dezamăgiţi în avionul spre India. Înainte de decolare, doi poliţişti cu un asistent social vin şi le iau copilul, retrăgându-le custodia. Aceste evenimente s-au întâmplat acum doi ani, iar aceşti părinţi încă nu şi-au redobândit custodia asupra propriului copil.
A fost apreciată şi recunoscută şi munca serioasă pe care Alianţa Familiilor din România o face pe plan naţional şi internaţional pentru protejarea valorilor tradiţionale. Lupta trebuie continuată pentru a nu ne trezi peste noapte cu situaţii similare şi în România. Mingea este în terenul nostru… ce facem în continuare? Ne permitem să mai lenevim, să ignorăm pericolul ce se află la uşă?! Aceasta a fost concluzia conferinţei, provocarea pe care a lansat-o auditoriului.
Pr. Emil Marian Ember

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Parastas la Dijir în memoria Părintelui Mihai Dănilă » Titlu: 25860.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Parastas la Dijir în memoria Părintelui Mihai Dănilă
Titlu: 25860.jpg