AcasăŞtiri200929 Aprilie: Simpozionul internaţional Teologie şi spiritualitate în operele Sfinţilor Vasile cel Mare şi Grigore din Nazians

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Simpozionul internaţional Teologie şi spiritualitate în operele Sfinţilor Vasile cel Mare şi Grigore din Nazians

Simpozionul internaţional Teologie şi spiritualitate în operele Sfinţilor Vasile cel Mare şi Grigore din Nazians

În perioada 28-30 aprilie se desfăşoară la Oradea simpozionul internaţional intitulat Teologie şi spiritualitate în operele Sfinţilor Vasile cel Mare şi Grigore din Nazians, în organizarea Episcopiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolică de Oradea şi a Departamentului Oradea a Facultăţii de Teologie Greco-Catolică din cadrul Universităţii Babes-Bolyai.
Anul acesta se împlinesc 1630 de ani de la trecerea în veşnicie a Sfântului Vasile cel Mare, prilej cu care a fost organizată această manifestare culturală. În ceea ce priveşte relaţia dintre cele două personalităţi este cunoscut că au studiat la Atena, iar în perioada studiilor erau păgâni. Au studiat filosofia şi cultura păgână pentru a ajunge mari personalităţi creştine.
Deschiderea lucrărilor a avut loc marţi 28 aprilie. În cuvântul de deschidere preasfinţitul Virgil Bercea a vorbit despre viaţa şi importanţa operelor celor doi sfinţi care au contribuit în mod hotărâtor la definirea teologiei secolului al IV-lea.
În cadrul simpozionului vor fi prezentate o serie de lucrări de o înaltă ţinută ştiinţifică între care amintim: „La conoscenza teologica e la illuminazione dello Spirito” de pr. prof. univ. dr. Renzo Lavatori, „Ascetics and the Urban Faithful: Exploring the Links Between Basil and Chrysostom” de lec. dr. Anna Silvas, The University of New England, „Consideraţii pe marginea teologiei lui Aristotel asupra religiei”, de Drd. Iovan Drehe, Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca, „Învăţătura Sf. Vasile cel Mare despre educaţie şi pastoraţie” de Stelian Gomboş, Secetariatul de Stat pentru Culte, „Gregoire de Nazianze sur Basile de Cesaree: exercices d’admiration”, de Cristian Bădiliţă, Instituto trentino di cultura, Paris IV, Sorbona.
Încheierea lucrărilor va avea loc joi 30 aprilie.
Biroul de presă

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Seminariştii orădeni prezenţi la Hramul Mănăstirii Presfintei Inimi a lui Isus din Zalău » Titlu: 26250.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Seminariştii orădeni prezenţi la Hramul Mănăstirii Presfintei Inimi a lui Isus din Zalău
Titlu: 26250.jpg