AcasăŞtiri201112 Mai: Vizită la familiile sărace din Oradea

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Vizită la familiile sărace din Oradea

Vizită la familiile sărace din Oradea

Întorcându-ne cu toţii din mini vacanţa de după Sfintele Paşti, vineri 06 mai 2011 tinerii reprezentanţi ai grupurilor „PRO SANCTITATE”, „OMI”, „FONDACIO” şi câţiva teologi seminarişti la intenţia Pr. Andrei Borzaşi şi în colaborare cu Sora Maria (Ordinul Franciscan) am decis, aflându-ne încă în spiritul sărbătorilor pascale, mânaţi de îndemnul Mântuitorului şi din iubire fraternă, să alinăm suferinţa, neputinţa şi durerea unor oameni nevoiaşi din oraşul nostru, Oradea.
Ne-am îndreptat astfel paşii spre diferite familii monoparentale, faţă de care soarta nu a fost aşa generoasă, împărţind copiilor cadouri, zâmbete şi mângâieri.
Am întâlnit copii cu chip de îngeri, voioşi şi dornici de joacă, cu vârste cuprinse între 8 luni şi 12 ani, trăind alături de familiile lor în sărăcie, uitaţi parcă de lume şi care te determină să te întrebi cu durere în suflet şi lacrimi în ochi, de ce încă mai sunt oameni fără un trai decent?
Da, sunt fraţii noştri aflaţi în lipsuri şi suferinţă. Sunt copii ce se joacă de multe ori cu aceeaşi jucărie primită cândva, demult, sau poate pierdută de o altă generaţie; sunt mame fără un loc de muncă care-şi cresc singure copiii, luptând cu fiecare zi în parte.
Însă, în toată această sărăcie, am întâlnit oameni educaţi, cu bun simţ, ce-şi duc crucea zilnic cu putere, chiar dacă neajunsurile şi durerea părintească de a nu putea oferii mai mult copiilor lor, lasă urme adanci în inimă.
Vizitându-i, am încercat să plinim mesajul lui Cristos, de a sătura pe cei flămânzi, a mângâia pe săraci şi a binecuvânta pe cei bolnavi, iar toate acestea în lumina credinţei, prin puterea şi lucrarea Spiritului Sfânt.
Pr. Andrei Borzaşi

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Monumentala lucrare 'Te Deum', de Bruckner, interpretată la Oradea în Festivalul European Music Open » Titlu: 26347.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Monumentala lucrare 'Te Deum', de Bruckner, interpretată la Oradea în Festivalul European Music Open
Titlu: 26347.jpg