AcasăŞtiri20114 Mai: Un zâmbet, o mângâiere, un cântec şi un pachet pentru bolnavii de la Psihiatrie

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Un zâmbet, o mângâiere, un cântec şi un pachet pentru bolnavii de la Psihiatrie

Un zâmbet, o mângâiere, un cântec şi un pachet pentru bolnavii de la Psihiatrie

Sâmbăta Floriilor şi cea din Săptămâna Luminată au fost, pentru comunitatea de credincioşi de la Parohia Sf. Gheorghe din Oradea şi un grup de terţiari franciscani de la Mănăstirea „Maica Domnului” din Oradea, zile în care caritatea a fost transformată din noţiune teoretică de credinţă în faptă.
Gestul credincioşilor noştri a adus mângâiere şi, de ce nu, chiar lacrimi de bucurie, recunoştinţă şi mulţumire atât pentru cei ce au donat, cât şi pentru cei ce au primit acele pachete cu dulciuri. Sunt importante şi pachetele pregătite de credincioşi, dar cu mult mai important este faptul că, cel puţin pentru câteva momente, aceşti suferinzi sunt ascultaţi, mângâiaţi şi trataţi cu demnitatea de care ar trebui să se bucure fiecare fiinţă umană. Să nu uităm că mulţi dintre ei, din nefericire, sunt abandonaţi chiar şi de propria familie. Cu atât mai înălţător este acest act de preţuire, cu cât vine din partea unor oameni simpli, care nici ei nu dispun, poate, de prea mult în plan material, dar care au învăţat că nu este nimeni prea sărac ca să nu poată dărui ceva, iar când darul este făcut cu bucurie, el se transformă în mărgăritar pentru cer. De fapt, Sf. Francisc de Assisi, patronul spiritual al terţiarilor franciscani, prin viaţa sa simplă, ne-a învăţat că este foarte importantă simplitatea în sens biblic, simplitate care aduce caritate şi iubire pentru cel de lângă tine.
În numele meu, al colegilor împreună slujitori, al personalului medical şi, nu în ultimul rând, al bolnavilor noştri, mulţumim tuturor celor care se îngrijesc şi de bolnavii din spitalul nostru. Fie ca aceste daruri ale voastre să se transforme în comori pentru eternitate, atât pentru voi cât şi pentru cei dragi vouă. Amin.
Pr. Sorin Crăciun

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Corul de copii Radio în concert la Catedrala „Sfântul Nicolae” » Titlu: 26381.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Corul de copii Radio în concert la Catedrala „Sfântul Nicolae”
Titlu: 26381.jpg