AcasăŞtiri20113 Mai: Bucuria de a fi Franciscan

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Bucuria de a fi Franciscan

Bucuria de a fi Franciscan

1 Mai 2011… O zi ca oricare alta, ar zice unii, dar, pentru noi, tinerii din grupul „Allegria” al Mănăstirii „Maica Domnului” Oradea şi pentru mentorul nostru, Părintele Paroh Mihai Vătămănelu a fost o zi cu totul specială!
Dumnezeu a vrut ca tocmai în ziua în care Papa Ioan Paul al II-lea a fost beatificat, în cadrul unei ceremonii organizate la Vatican, fiind trecut în rândul fericiţilor bisericii, noi, tinerii din grupul „Allegria” să intrăm in mişcarea catolică a tinerilor franciscani „TiFra”. Toţi eram bucuroşi că vom face acest pas şi eram convinşi că promisiunea făcută ne va ajuta să fim oameni mai buni şi să ne trăim tinereţea în Isus Cristos.
Ceremonia a avut loc în cadrul Sfintei Liturghii de la orele 18.00 şi a fost oficiată de Părintele Mihai Vătămănelu. Primirea de noi membrii a adus fericire întregii familii franciscane, aşa că, la ceremonie au participat şi câţiva dintre terţiari pentru a ne fi alături într-un moment atât de special. De asemenea, ne-am bucurat şi de prezenţa Alinei, responsabila naţională a tineretului franciscan, venită de la Timişoara pentru a retrăi împreună cu noi momentul solemn al intrării în rândul tinerilor franciscani şi pentru a ne fi alături în acest frumos început.
Dar ce înseamnă a trăi în spiritualitatea franciscană? Ne-am întrebat şi noi când Părintele Mihai ne-a propus pentru prima dată să facem aceste promisiuni. Însă acum, cred că fiecare dintre noi poate spune esenţialul vieţii trăite după modelul sărăcuţului din Asissi. De fapt, prin această promisiune ne-am angajat să avem Euharistia ca centru al existenţei noastre, Evanghelia ca şi călăuză, Biserica drept mamă, iar săracii şi marginalizaţii ca fraţi. După modelul Sfântului Francisc ne vom strădui să trăim în spiritul iubirii faţă de Dumnezeu şi aproape, căutând nu atât să fim iubiţi, cât noi să-i iubim pe alţii. „Tineretul franciscan” este un drum pregătitor pentru o viaţă trăită evanghelic, o viaţă la care fiecare creştin aspiră. Parcursul natural al „TiFra” este Ordinul Terţiar Franciscan din a cărui regulă se inspiră.
După ce am înţeles foarte bine aceste lucruri, momentul primirii „Taului” a fost de o încărcătură spirituală deosebită, pentru că ştiam că odată cu primirea acestuia începe o viaţă nouă, mai frumoasă şi mai fericită, trăită în fraternitatea franciscană. Bucuria a fost mare atât în sufletul nostru, cât şi al Părintelui Mihai Vătămănelu, care ne îndrumă şi ne este alături mereu.
La acest ceas de sărbătoare, ne-au fost alături de asemenea, părinţii şi fraţii noştri şi bineînţeles, toţi credincioşii prezenţi în Biserică, la Sfânta Liturghie.
Şi pentru ca bucuria să fie deplină, la finalul Liturghiei, Părintele Mihai a anunţat că pe lângă Sfântul Anton, patronul grupului nostru, vom avea şi un patron secundar şi anume, pe Fericitul Părinte Papa Ioan Paul al II-lea, beatificat în ziua în care noi am devenit tineri franciscani.
După ceremonie am făcut alegerile pentru reprezentanţii grupului nostru în cadrul „TiFra”. Aşadar, au fost aleşi: preşedinte - Carina Marin, secretară - Renata Horgoş şi econom - Raul Stancea.
Sunt convinsă că această promisiune făcută ne va uni şi mai mult, ne va face să ne simţim ca fraţii şi că fiecare dintre noi îşi va aminti cu drag de această zi solemnă şi totodată plină de bucurie!
Carina Marin

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Seară de rugăciune în Parohia Bocşa » Titlu: 26333.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Seară de rugăciune în Parohia Bocşa
Titlu: 26333.jpg