AcasăŞtiri20112 Mai: Beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea. Ziua a II-a: Ziua cea Mare

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea. Ziua a II-a: Ziua cea Mare

Beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea. Ziua a II-a: Ziua cea Mare

„Şi a fost seară şi a fost dimineaţă”. O seară adâncă s-a coborât peste cetatea Romei după privegherea de la Circus Maximus. Chipurile credincioşilor licărind la lumina candelelor, în rugăciune, în bucurie, în aşteptare.
Şi a fost ziua a doua: piaţa Sfântului Petru geme de popor încă de la revărsatul zorilor. De pe toate meridianele lumii, în aşteptare. În spatele nostru, mulţi polonezi. Înalţă baloane roşii şi albe cu o fâşie: Deo gratias! Pe la orele 09,00 începe rugăciunea Rozarului Divinei Îndurări, atât de iubită de Fericitul Papă. De altfel, nici data slujbei de beatificare nu a fost aleasă la întâmplare: chiar în Duminica instituită de papa Wojtyla spre a fi celebrată Îndurarea Dumnezeiască.
Venerabilis Servus Dei Ioannes Paulus II, papa, Beati nomine in posterum appelletur – rosteşte Benedict al XVI-lea, prieten şi succesor al Fericitului Wojtyla. Mare este emoţia celor ce – împotriva tuturor previziunilor meteo – sub un soare care face să strălucească tainic imaginea Fericitului Ioan Paul al II-lea împodobind Loggia centrale a Bazilicii, caută cu ochii sufletului spre înălţimi. De acolo icoana Fericitului ne priveşte cu drag. De acolo de unde de atâtea ori a binecuvântat Oraşul şi Lumea în timpul pontificatului său.
Mulţimea în lacrimi: mai bine de 1 milion de suflete umplu până la refuz Piaţa Sf. Petru şi zonele adiacente. Regi şi regine, şefi de state şi de guverne, reprezentanţi diplomatici de pe întreg mapamondul au venit să se împărtăşească din această sărbătoare a bucuriei pentru întreaga creştinătate. Două călugăriţe, Tobiana, apropiată a papei Ioan Paul al II-lea şi Marie Simon Pierre, vindecată în chip miraculos prin mijlocirea papei Wojtyla, au aşezat în vecinătatea Sf. Altar o relicvă a noului Fericit, spre a fi de închinare credincioşilor.
Cu adevărat, chiar din ziua funeraliilor simţeam plutind parfumul sfinţeniei sale, mărturiseşte papa Benedict în omilia sa. Căci aşa bine I-a plăcut Domnului: Ioan Paul al II-lea este fericit!, amintind că sărbătoarea acestuia va fi pe 22 octombrie, cu prilejul aniversării alegerii ca Pontif a Cardinalului Wojtyla.
Imediat după terminarea Liturghiei de beatificare – celebrată de actualul Papă cu potirul lui Ioan Pal al II-lea –, avea să înceapă pelerinajul poporului lui Dumnezeu spre a venera moaştele noului Fericit, a cărui privire blajină şi surâzătoare pare să îl pătrundă pe fiecare creştin ce trece pragul Bazilicii Sfântului Petru. Sicriul conţinând trupul lui Ioan Paul al II-lea, şi care timp de 6 ani s-a odihnit în tăcerea grotelor vaticane, este expus acum în faţa baldachinului lui Bernini, baldachin ce împodobeşte altarul papal construit perpendicular pe mormântul acelui ucenic chemat de Mântuitorul la a paşte oile şi mieluşeii Săi.
Un Petru pe a cărui mărturisire de credinţă Cristos a zidit Biserica Sa cea Una ne aminteşte mereu că porţile răului non praevalebunt, şi un alt Petru, care, din aceeaşi glorie cerească mijloceşte pentru noi, mijloceşte pentru Biserica sa. Precum îşi încheia cuvântul de învăţătură papa Benedict, profund emoţionat şi cu ochii privind spre cer: De atâtea ori ne-ai binecuvântat în această Piaţă. Te rugăm şi astăzi: Sfinte Părinte, binecuvintează-ne!
Pr. Cristian Crişan
http://www.oglindanet.ro

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Inaugurarea anului academic 2018-2019 – Facultatea de Teologie Greco-Catolică Oradea » Titlu: 27255.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Inaugurarea anului academic 2018-2019 – Facultatea de Teologie Greco-Catolică Oradea
Titlu: 27255.jpg