AcasăŞtiri20112 Mai: Campionatul de fotbal al părinţilor claselor Step by Step ale Liceului Teologic Greco-Catolic din Oradea

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Campionatul de fotbal al părinţilor claselor Step by Step ale Liceului Teologic Greco-Catolic din Oradea

Campionatul de fotbal al părinţilor claselor Step by Step ale Liceului Teologic Greco-Catolic din Oradea

La iniţiativa părinţilor elevilor din clasele Step by Step, în luna aprilie s-a desfăşurat campionatul de fotbal al părinţilor.
O caracteristică a activităţilor specifice alternativei educaţionale Step by Step este implicarea părinţilor şi încurajarea iniţiativei acestora în legătură cu crearea unei mici comunităţi care să acţioneze în folosul copiilor.
În cadrul proiectului educativ „ABC-ul sănătăţii”, proiect aprobat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor şi finanţat de Consiliul local Oradea, s-a finalizat joi, 28 aprilie 2011 campionatul de fotbal al taţilor. Meciurile ne-au adus împreună: părinţi, învăţătoare, elevi, bunici, rude şi prieteni ca să trăim emoţia fiecărei întâlniri şi să ne dovedim nouă înşine că mişcarea este susţinătoarea sănătăţii la orice vârstă. Etapele preliminare s-au desfăşurat în curtea liceului, iar semifinala şi finala pe teren „neutru”.
Este rândul mamelor să se întâlnească pentru a demara acţiuni cel puţin la fel de utile şi antrenante.

„Când am primit invitaţia de a participa la un campionat de fotbal al tăticilor am fost cam sceptic despre reuşita acestei acţiuni. Dar pentru că venea din partea şcolii şi pentru că fetiţa mea îşi dorea tare mult să fie acolo, m-am prezentat şi eu la meci. Şi surpriză: am jucat în echipa clasei, am înscris chiar şi un gol (deşi credeam că nici n-o să nimeresc mingea). Fata mea a fost mândră de aşa tătic şi de atunci în fiecare zi avem program de exersat cu mingea (ca să fie şi ea ca tata). Din punctul meu de vedere acaestă acţiune şi-a atins scopul, să îi facă pe copii să îndrăgească mişcarea în aer liber.” (Cristian Sabău, tătic din clasa I)

„Pentru unii (ca mine) care nu am ieşit la fotbal de foarte mult timp, meciurile au fost ca o binevenită cură de mişcare şi revigorare fizică. Pentru alţii care au făcut-o şi până acum, a fost o ocazie de a-şi asuma forţele şi talentul, de a le pune la lucru şi de a le închega cu ale altora, fiind cu toţii provocaţi să „creştem” la „munca în echipă”.
A cunoaşte ceva mai mult oameni noi sau oameni vechi într-un cadru sportiv, a fost o chestie cu care ne-am trezit cu toţii şi care ne-a îmbogăţit pe toţi.
A fost plăcut să joci, a fost plăcut să alergi, a fost plăcut să transpiri şi a fost plăcut să ai o galerie care să te susţină şi să-ţi potolească setea la nevoie.
Cred că am avut parte cu toţii de momente din categoria celor de care ne vom aminti cu drag, căldură şi nostalgie. Momente ce ne-au făcut viaţa frumoasă, ne-au făcut să simţim că trăim în comparaţie cu cealaltă categorie de momente şi lucruri pe care le trăim zilnic ca pe nişte automatisme: muncă, alergare, stres, îngrijorare, etc.
Nu pot să nu mă gândesc deja şi să aştept cu nerăbdare ediţia a II-a a campionatului din anul următor când sper să trec şi eu de la nivelul de încălzire şi mişcare fizică la măcar o fărâmă de performanţă pe terenul de joc. Doamne ajută!” (Stelian Pele)

„Am fost foarte bucuros când echipa clasei noastre a câştigat. Eu împreună cu alţi colegi, părinţi şi cu d-nele învăţătoare am ţinut galerie tăticilor. Mi-a părut rău că nu am ajuns în finală, dar tata mi-a spus că aşa e într-un campionat unii pierd, alţii câştigă. La următorul campionat tăticii noştri vor juca mai bine şi vor câştiga.” (Dan Simu, elev clasa I)

„Acest campionat de fotbal al tăticilor mi s-a părut o idee foarte bună. Tatăl meu a acceptat să participe alături de alţi tătici, iar eu împreună cu colegii de clasă şi câteva mame am făcut galerie. Am fost mândră când tata a dat gol. Tatăl meu a fost încântat să participe la acest campionat pentru mine. El venea uneori direct de la servici şi chiar dacă era obosit a luptat pe teren pentru clasa noastră.” (Andreea Simu, elevă clasa a III-a)
Krisztina Ursu

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Calendarul Pastoral 2018 – 2019 » Titlu: 26301.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Calendarul Pastoral 2018 – 2019
Titlu: 26301.jpg