AcasăŞtiri200926 Aprilie: Pelerinajul românilor la Torreciudad, Spania

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Pelerinajul românilor la Torreciudad, Spania

Pelerinajul românilor la Torreciudad, Spania

Peste 200 de pelerini din Spania, din localităţile Calahorra, Lerida, Reus, Tarragona şi Zaragoza, au participat, însoţiţi de păstorii lor, în ziua de 26 aprilie 2009, la cea de-a treia ediţie a pelerinajului familiilor române din Spania la Sanctuarul Maicii Domnului de la Torreciudad.
Binecunoscutul cântec marian „În astă zi frumoasă” a suferit o mică modificare anul acesta: în astă zi „ploioasă”... deoarece chiar aşa a fost.
În ciuda faptului că vremea se anunţase ploioasă, în ciuda faptului că este criză, iar aceasta îşi spune cuvântul la momentul luării hotărârii de a face o cheltuială sau nu, şi anul acesta au fost numeroşi participanţii la cea de-a treia ediţie a pelerinajului familiilor române din Spania la Sanctuarul Maicii Domnului de la Torreciudad. Cei aproximativ 200 de pelerini au venit, însoţiţi de păstorii lor, din Calahorra, Lerida, Reus, Tarragona şi Zaragoza.
Deşi ploaia nu a contenit să cadă, acest lucru nu a constituit un motiv suficient pentru ca procesiunea obişnuită cu icoanele româneşti reprezentând-o pe Maica Domnului în ambele viziuni, răsăriteană şi apuseană, să nu aibă loc. Cei desemnaţi a le purta în procesiune, de la intrarea în incinta sanctuarului până la altarul în faţa căruia au fost aşezate pe toată durata pelerinajului, au avut grijă ca umbrelele să le protejeze de ploaie şi în acelaşi timp să poată permite să fie contemplată frumuseţea lor.
După salutul adresat tuturor pelerinilor a urmat un program de spovezi până la ora 13.00, când a fost celebrată sfânta Liturghie la care au luat parte, pe lângă pr. Paul Budău - responsabilul comunităţii catolice româneşti din Zaragoza şi pr. Adrian Burcă - responsabilul comunităţii catolice româneşti din Lerida, alţi trei preoţi, doi spanioli şi unul român, greco-catolic, pr. Claudiu Sferle - responsabil al comunităţii greco-catolice româneşti din Calahorra - Logrońo.
Ceilalţi doi preoţi spanioli, pr. Javier Quesada şi pr. Manuel Garcia de Madariaga, îşi vor începe în curând misiunea de împărtăşire şi inserare a spiritului şi carismei Opus Dei în ţara noastră, în Arhidieceza de Bucureşti. Ei au dorit să ia parte alături de pelerinii români la acest pelerinaj tocmai pentru a învăţa cât mai multe din spiritul şi felul nostru specific de a ne trăi şi manifesta credinţa şi iubirea faţă de Mama noastră cerească.
Pelerinajul s-a încheiat cu recitarea Rozariului şi binecuvântarea euharistică de la ora 17.00, cu un cer mai senin decât la început şi, cu siguranţă, cu o inimă şi un suflet mai bogate în harurile şi binecuvântările cereşti pe care Maica Domnului le-a mijlocit pentru noi toţi de la bunul Dumnezeu.
Paul Budău

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Câştigătorii concursului „Contribuţii sălăjene la Marea Unire” la Roma » Titlu: 26341.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Câştigătorii concursului „Contribuţii sălăjene la Marea Unire” la Roma
Titlu: 26341.jpg