AcasăŞtiri201119 Aprilie: Sfinţirea icoanelor la biserica Sfântul Gheorghe din Oradea

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Sfinţirea icoanelor la biserica Sfântul Gheorghe din Oradea

Sfinţirea icoanelor la biserica Sfântul Gheorghe din Oradea

Să-Mi facă un Locaş Sfânt şi Eu voi locui în mijlocul lor. Să faceţi Cortul şi toate vasele lui după chipul pe care ţi-l voi arăta (Ieşire 24, 8-9)
Şi Domnul i-a zis (lui Solomon): „Îţi ascult rugăciunea şi cererea pe care Mi-ai făcut-o, sfinţesc Casa aceasta pe care ai zidit-o ca să pui în ea pentru totdeauna Numele Meu, şi ochii Mei şi inima Mea vor fi acolo pe vecie” (1 Regi 9, 3)
Şi le-a zis (Isus): „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune»” (Matei 21,13)

Îndemnaţi de aceste cuvinte din Vechiul şi Noul Testament, unde Domnul descrie cum trebuie să arate cortul şi templul în care doreşte să locuiască, am sfinţit, în binecuvântata zi de 17 aprilie 2011, Duminica de Florii, prin ungerea cu ulei sfinţit şi binecuvântarea cu apă sfinţită de către P.S. Virgil Bercea, pictura Bisericii Sfântul Gheorghe din Oradea.
Ritualul sfinţirii a început la orele 17.00 şi a fost urmat de celebrarea Vecerniei.
La sfinţire au participat, alături de P.S. Virgil, părintele protopop Gavril Buboi, preoţii Parohiei Sfântul Gheorghe: Olimpiu Todorean, Ioan Crăciun, Ionuţ Dobocan; preotul ortodox Marin Miheş, seminarişti, călugări, călugăriţe şi alţi invitaţi din Oradea.
Realizarea picturii Bisericii Sfântul Gheorghe a fost posibilă datorită generozităţii credincioşilor acestei parohii, care au dat după cum au hotărât în inima lor: nu cu părere de rău sau de silă, ştiind că, pe cine dă cu bucurie îl iubeşte Dumnezeu, aşa cum spune şi Sfântul Pavel în epistola către Corinteni.
Cu o parte financiară însemnată a participat, prin preotul Marin Miheş, şi comunitatea ortodoxă, care slujeşte alternativ în această biserică.
Pictura a fost realizată de Călin Grama şi cuprinde: o icoană cu Maica Domnului în altar, Isus Pantocrator - central, cei patru evanghelişti şi şase arhangheli pe bolta bisericii, iar pe partea opusă altarului, cei doi medici fără de arginţi: Sfinţii Cosma şi Damian, a căror moaşte sunt păstrate în masa altarului. Pe frontispiciul altarului sunt pictaţi doi îngeri, iar la intrarea în biserică - Isus Emanuel. Pictura a fost realizată sub formă de medalioane.
A fost pictată în stil bizantin şi Calea Crucii, pe suport de lemn, cu dimensiuni de 110x80 cm. Cu această ocazie a fost sfinţită icoana şi iconostasul mic, ce se găsesc la intrarea în biserică, pe partea dreaptă.
Comunitatea Sfântul Gheorghe mulţumeşte Domnului pentru faptul că a fost învrednicită să înveşmânteze biserica, dorind ca, şi pe viitor, această casă de rugăciune să fie o alinare pentru cei care îi vor trece pragul.
Pr. Olimpiu Todorean

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Udine, cu ocazia Centenarului Marii Uniri 1918-2018 » Titlu: 26260.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Udine, cu ocazia Centenarului Marii Uniri 1918-2018
Titlu: 26260.jpg