AcasăŞtiri200915 Aprilie: Sărbătorirea a 90 de ani de la intrarea trupelor române în Oradea

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Sărbătorirea a 90 de ani de la intrarea trupelor române în Oradea

Sărbătorirea a 90 de ani de la intrarea trupelor române în Oradea

Eliberarea Oradiei în urmă cu 90 de ani este sărbătorită de oficialităţile locale şi judeţene prin organizarea unor manifestări cultural religioase. Cu această ocazie, Preasfinţitul Virgil Bercea a participat la o expoziţie tematică organizată de Muzeul Aurel Lazăr.
În cadrul expoziţiei au fost prezentate o serie de obiecte cu valoare istorică deosebită, precum şi imagini legate de evenimentele care au avut loc odată cu eliberarea Oradiei de către trupele române.
La expoziţie au participat primarul municipiului Oradea Ilie Bolojan, d-na Ligia Mirişan, Directorul Direcţiei de Cultură Bihor, Aurel Chiriac, Directorul Muzeului Ţării Crişurilor, consilieri locali, precum şi reprezentanţi ai diferitelor instituţii culturale orădene, precum şi Preasfinţia Sa Sofronie Drincec, episcopul ortodox al Oradiei.
În cuvântul său, Preasfinţitul Virgil Bercea a felicitat organizatorii pentru reuşita acestei expoziţii, menţionând rolul Bisericii Greco-Catolice în menţinerea identităţii naţionale a poporului român pe aceste meleaguri. De altfel, cu ocazia vizitei pe care a efectuat-o la Oradea, regale Ferdinand a fost găzduit de către episcopul Demetriu Radu la palatul episcopal.
Manifestările vor continua luni, când atât în Catedrala Sfântul Nicolae, cât şi în Biserica cu lună vor fi celebrate slujbe de pomenire pentru eroii neamului care şi-au dat viaţa pentru eliberarea acestei regiuni.
Biroul de presă

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: COMUNICAT » Titlu: 27307.jpg

Anul: 2018
Eveniment: COMUNICAT
Titlu: 27307.jpg