AcasăŞtiri201112 Aprilie: Elevii Liceului Teologic Greco-Catolic din Oradea în excursie la Arieşeni

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Elevii Liceului Teologic Greco-Catolic din Oradea în excursie la Arieşeni

Elevii Liceului Teologic Greco-Catolic din Oradea în excursie la Arieşeni

În perioada 9-10 Aprilie 2011 părintele spiritual al Liceului Teologic Greco-Catolic din Oradea, Andrei Borzaşi, a organizat, alături de profesorii Şerban Bene, Alina Paşcondea şi Alexandra Calamar, o excursie la Arieşeni pentru elevii instituţiei. Excursia a avut ca scop principal cunoaşterea mediului înconjurător, socializarea între membrii grupului şi munca în echipă.
S-a pornit cu autocarul sâmbătă dimineaţa la ora 8.00, iar cazarea a avut loc în jurul orei 10.30 la Cabana Miramonte, vis a vis de pârtia de schi de la Vârtop. Tot în aceeaşi zi s-a realizat primul obiectiv turistic şi anume vizitarea Groapei Ruginoase „o rană săpată în trupul muntelui Ţapu – o ciudăţenie a naturii”. Privită de la depărtare pare un veritabil canion roşu ivit într-o vale, în pântecul verde al Munţilor Apuseni. Seara la întoarcere cabana ne-a aşteptat plină de căldură. Desigur jocurile, relaxarea şi glumele nu au lipsit nici un moment. Stingerea a fost propusă la ora 23.00 însă cine a mai dorit în linişte se putea uita la televizor sau să vorbească cu ceilalţi prieteni „care nu aveau somn”.
Duminică, a doua zi dimineaţa am săvârşit Sfânta Liturghie, după care am pornit cu toţii spre „Cascada Vârciorog”. Ea este situată în perimetrul comunei Arieşeni în apropiere de localitatea Vanvuceşti, la o altitudine de 1090 m. Un drum forestier de circa 4 km ne conduce la cascada Vârciorog de la drumul naţional 75, unde există şi un indicator. Pe tot drumul, de-a lungul văi Vârciorog (afluent al râului Alb), suntem însoţiţi de marcajul cu punct galben care duce la cascada. Cascada are o înălţime de 15 metri, fiind de o frumuseţe deosebită. În apropiere există şi o veche galerie de mină părăsită.
Ne-am întors după masă la cabană, unde am servit prânzul, după care ne-am „îmbarcat” cu toţii pentru a ne întoarce acasă. Au fost nişte zile cu adevărat minunate pe care cu siguranţă peste ani şi ani ni le vom aminti cu nostalgie şi cu plăcere în discuţiile noastre.
Pr. Andrei Borzaşi

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Comunicatul final al celei de-a XXI-a Întâlnire a Episcopilor Orientali din Europa » Titlu: 26280.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Comunicatul final al celei de-a XXI-a Întâlnire a Episcopilor Orientali din Europa
Titlu: 26280.jpg