AcasăŞtiri200910 Aprilie: Calea Crucii la Oradea

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Calea Crucii la Oradea

Calea Crucii la Oradea

Vineri, 10 aprilie 2009, credincioşii greco-catolici din Oradea au refăcut la poalele dealului Ciuperca, drumul parcurs de Isus pe Muntele Golgotei, meditând la iubirea şi îndurarea cu care Mântuitorul a şters păcatele lumii.
Procesiunea a pornit de la poalele dealului pe care numeroşii participanţi l-au urcat rememorând evenimentele petrecute în urmă cu două mii de ani şi drumul străbătut de Isus de la Pilat până la muntele Golgota unde a şi fost răstignit.
Alături de Mănăstirea Franciscană Adormirea Maicii Domnului s-au implicat o serie de organizaţii în desfăşurarea procesiunii, între acestea amintind: Grupul de tineri „Allegria” de la Mănăstirea Franciscană „Adormirea Maicii Domnului”, credincioşi din această parohie, Ordinul Terţiar Franciscan, Grupul de copii „Dominic Savio”, Asociaţia „Cruciata Euharistică”, Asociaţia „Reuniunea Mariană”, precum şi credincioşi din alte parohii.
La finalul procesiunii, Preasfinţitul Virgil Bercea a declarat: „ne-am adunat împreună cu credincioşii pentru a rememora ce s-a întâmplat acum mai bine de 2.000 de ani şi a ne ruga. A devenit deja o tradiţie această punere în scenă a drumului Crucii şi este un prilej de rugăciune pentru credincioşi”.
Traseul pe care s-a desfăşurat procesiunea este în proprietatea Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, urmând a fi amenajat corespunzător de către Primăria Municipiului Oradea, devenind un punct de atracţie pentru orădeni.
Biroul de presă

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Debutul Festivalului European Music Open » Titlu: 26308.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Debutul Festivalului European Music Open
Titlu: 26308.jpg