AcasăŞtiri201125 Martie: Hramul Colegiului Pontifical „Pio Romeno” din Roma

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Hramul Colegiului Pontifical „Pio Romeno” din Roma

Hramul Colegiului Pontifical „Pio Romeno” din Roma

Vineri, 25 martie 2011, a avut loc Sărbătoarea Hramului Colegiului Pontifical „Pio Romeno” din Roma. Sfânta Liturghie a Sărbătorii Buneivestiri, celebrată de pr. Claudiu Lucian Pop, rector al Colegiului „Pio Romeno”, împreună cu ceilalţi preoţi din colegiu, a început la orele 6:30.
Evenimentul a continuat la orele 13:00, când în Biserica Colegiului s-a celebrat Rugăciunea Acatistului în prezenta Eminenţei Sale, Cardinalul Leonardo Sandri – Prefectul Congregaţiei pentru Bisericile Orientale; Excelenţei Sale, Domnul Bogdan Tătaru-Cazaban – Ambasador al României pe lângă Sfântul Scaun; Excelenţei Sale, Domnul Răzvan-Victor Rusu – Ambasador al României pe lângă Statul Italian, precum şi a unor oameni de cultură, români şi italieni, şi profesori de la diferite universităţi din Roma, rectori ai diferitelor colegii pontificale orientale. A fost prezent şi dl. prof. Mihai Bărbulescu, director al Academiei Române din Roma.
După celebrarea Acatistului cei prezenţi au participat la prânzul festiv. În cuvântul pe care l-a adresat invitaţilor, părintele rector a subliniat rolul pe care îl are Colegiul Pontifical „Pio Romeno” pentru Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică. A mulţumit tuturor celor prezenţi pentru participare şi în special Congregaţiei pentru Bisericile Orientale, care face posibilă prezenţa la Roma a Colegiului „Pio Romeno”, unde s-au pregătit şi se pregătesc generaţii de preoţi greco-catolici. Eminenţa Sa, Cardinalul Sandri a mulţumit, la rândul său, părintelui rector pentru oportunitatea oferită celor prezenţi de a se întâlni şi de a se bucura împreună de acest eveniment.
Pr. Anton-Vasile Cioba

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Debutul Festivalului European Music Open » Titlu: 26319.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Debutul Festivalului European Music Open
Titlu: 26319.jpg