AcasăŞtiri20188 Octombrie: Papa îi încurajează pe preoţii greco-catolici căsătoriţi: o mărturie exemplară

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Papa îi încurajează pe preoţii greco-catolici căsătoriţi: o mărturie exemplară

Papa îi încurajează pe preoţii greco-catolici căsătoriţi: o mărturie exemplară

"Dragi preoţi, celibatari şi căsătoriţi, împreună cu familiile voastre, vă salut pe toţi cu multă căldură şi cordialitate, precum şi pe toate persoanele consacrate. Vă mulţumesc pentru munca voastră în mijlocul sfântului popor credincios lui Dumnezeu. Familiile preoţilor trăiesc o misiune specială în zilele noastre, când foarte des idealul familie este pus la îndoială sau chiar în mod explicit atacat: voi oferiţi o mărturie de viaţă sănătoasă şi exemplară". Cu aceste cuvinte Papa Francisc a salutat preoţii Bisericii Greco-Catolice din Slovacia, sosiţi la Roma în pelerinaj cu ocazia a 200 de ani de crearea Eparhiei de Presov.
În discursul său din timpul audienţei în Aula Paul al VI-lea, Papa i-a îndemnat să „se ferească de cele două tendinţe opuse: secularismul, care conduce la mondenitate, sau de împietrirea în moduri învechite şi chiar non-evanghelici a înţelegerii rolului lor în Biserică, căi care duc la un clericalism steril".
„În prezenţa vostră fericită aici, împreună cu păstorii voştri - a spus Papa Francisc - văd o faţă entuziastă şi devotată a unei Biserici ferme în credinţă, conştientă de propria demnitate şi mândră de identitatea sa eclezială. Astfel sunteţi fii vrednici ai evanghelizării realizate, în deplină fidelitate faţă de Scaunul Apostolic, de sfinţii Chiril şi Metodie, patroni ai Europei".
Potrivit Papei, "continentul Europei, în Orient ca şi în Occident, trebuie să-şi redescopere rădăcinile şi vocaţia; iar din rădăcinile creştine pot să crească numai copaci solizi, care dau roade de respect total pentru demnitatea omului, în orice condiţie şi în fiecare fază a vieţii".
Iată şi o încurajare: „preţuiţi tradiţia bizantină, pe care de la o vârstă fragedă am învăţat să o cunosc şi să o îndrăgesc: redescoperiţi-o şi trăiţi-o din plin, după cum ne învaţă Conciliul Vatican al II-lea, acordând o mare atenţie căilor de evanghelizare şi catehezei în care, chiar înainte de păstori, protagoniştii sunt părinţii şi bunicii, de la care mulţi au învăţat primele rugăciuni şi sensul creştin al vieţii".
„Le mulţumesc taţilor, mamelor, bunicilor şi tuturor educatorilor prezenţi aici, pentru mărturia lor indispensabilă!“, a spus Suveranul pontif în încheiere, cerându-le să-l amintească în rugăciune când vor celebra Sfânta Liturghie în bazilica Santa Maria Maggiore, "un loc atât de preţios pentru amintirea sfinţilor Chiril şi Metodie şi, prin urmare, pentru istoria voastră". "Sfânta Maică a lui Dumnezeu, la care ne uităm cu speranţă şi dragoste de copii - a conchis Papa – să apere prin mijlocirea ei Biserica în acest timp de încercare şi să vegheze asupra lucrărilor Sinodului tinerilor, tocmai început".

Traducere: ACC
Sursa:http://www.e-communio.ro

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Comemorarea lui Samuil Vulcan » Titlu: 27270.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Comemorarea lui Samuil Vulcan
Titlu: 27270.jpg