AcasăŞtiri20185 Octombrie: Întâlnirea preoţilor din diaspora la Bruxelles

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Întâlnirea preoţilor din diaspora la Bruxelles

Întâlnirea preoţilor din diaspora la Bruxelles

Întâlnirea preoţilor din Diaspora europeană din acest an a fost organizată la Bruxelles în perioada 1-3 octombrie 2018 prin grija şi prin efortul pr. Filip Chereşi, responsabilul cu pastoraţia credincioşilor greco-catolici români din capitala Belgiei.
Mai mulţi preoţi care îşi desfăşoară activitatea pastorală în Germania, Austria, Italia, Belgia, Franţa şi Irlanda s-au întâlnit pentru a se ruga şi a reflecta împreună asupra provocărilor actuale ale pastoraţiei greco-catolice româneşti din Europa. Relaţiile dintre diferitele comunităţi, oportunitatea unor întâlniri naţionale a preoţilor, protecţia datelor şi protecţia minorilor, precum şi diferitele acţiuni organizate de comunităţile din diaspora cu prilejul Centenarului Marii Uniri, au fost câteva din subiectele dezbătute de preoţii participanţi.
Părintele Tiberiu Sârbu, păstorul comunităţii din Imola (Italia) a oferit participanţilor la Întâlnire o meditaţie asupra chemării preoţeşti, iar Părintele Ioan Irineu Fărcaş, Rectorul Misiunii Române Unite din München a prezentat o expunere asupra Provocărilor actuale ale pastoraţiei greco-catolice române din Europa occidentală. Structurată în trei puncte (încadrare confesională, statutul păstorilor şi statutul comunităţilor), expunerea a invitat la o dezbatere pe marginea propunerilor care au fost formulate. Totodată, Părintele Cristian Crişan, a prezentat un material legate de misiunea pe care Sfântul Părinte i-a încredinţat-o ca Vizitator Apostolic pentru credincioşii greco-catolici români din Europa occidentală.
Un gând de profundă gratitudine a fost adresat Preasfinţitului Părinte Virgil Bercea, Episcop de Oradea, împreună cu comuniunea de rugăciune exprimată de Cardinalul Joseph De Kesel, Arhiepiscop de Malines-Bruxelles, cu ocazia audienţei pe care Eminenţa Sa a acordat-o grupului de preoţi români.
Pe lângă vizita ghidată la sediul Parlamentului European, preoţii participanţi au celebrat în ultima zi a întâlnirii un Parastas de pomenire la mormântul Mons. Petru Gherman, întemeietorul comunităţii greco-catolice din capitala Belgiei, trecut la Domnul în anul 2016.
Întâlnirea de la Bruxelles, la trei ani după cea de la Viena din toamna anului 2012, a fost un moment de comuniune şi de cunoaştere reciprocă a participanţilor, de împărtăşire a experienţelor la nivel pastoral şi personal, în rugăciunea comună şi în fidelitatea faţă de chemarea şi misiunea pe care Mântuitorul, prin Biserică, o încredinţează fiecăruia.
Responsabilul comunităţii greco-catolice româneşti din Mainz (Germania)
Pr. Dan-Cristian Vişa

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Realităţi bihorene şi europene » Titlu: 27293.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Realităţi bihorene şi europene
Titlu: 27293.jpg