AcasăŞtiri20185 Octombrie: Inaugurarea anului academic 2018-2019 – Facultatea de Teologie Greco-Catolică Oradea

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Inaugurarea anului academic 2018-2019 – Facultatea de Teologie Greco-Catolică Oradea

Inaugurarea anului academic 2018-2019 – Facultatea de Teologie Greco-Catolică Oradea

Noul an academic al Departamentului Oradea al Facultăţii de Teologie Greco-Catolică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai Cluj Napoca, a debutat prin celebrarea unui Te Deum de către pr. Mihai Vătămănelu, vicar general al Eparhiei de Oradea, şi pr. Anton Cioba, rectorul Seminarului Teologic Greco-Catolic Sfinţii Vasile, Grigore şi Ioan Oradea, în Aula Magna Ep. Ioan Suciu, a Seminarului.
La festivitate au participat preoţi, profesori, seminarişti, studenţi cât şi persoane din exterior. În cadrul întâlnirii, primul cuvânt la avut părintele vicar, care a transmis tinerilor studenţi salutul Preasfinţiei Sale Virgil Bercea, care nu a putut fi prezent din cauza unor probleme medicale. Acesta a vorbit auditoriului despre relaţia strânsă care ar trebui sa existe între Dumnezeu, studiu şi ştiinţă: „Dumnezeu nu ne forţează la nimic. (…) El ne-a înzestrat cu acest dar minunat, care este libertatea. Libertatea este singura slăbiciune a lui Dumnezeu. (…) Vă doresc să vă folosiţi cu înţelepciune acest dar”, a transmis părintele Mihai.
Mai apoi, cuvântul a fost luat de către dl. prof. Ionuţ Popescu, directorul Departamentului Oradea al facultăţii noastre de teologie, care le-a vorbit tinerilor despre voinţă şi bucurie, dar şi despre „logos” şi sensul acestuia. În opinia domnului director, voinţa este arma de căpetenie a ucenicului. Mesajul acestuia a fost primit cu entuziasm de către cei prezenţi.
În ultima parte a festivităţii părintele rector Anton Cioba a transmis un salut călduros tinerilor studenţi şi seminariştilor urându-le succes în noul an universitar şi mulţumindu-le fiecăruia în parte: studenţi, seminarişti dar şi profesori, pentru munca ce o desfăşoară în vestirea Evangheliei.
ANUL II
Robert CHIRILOAEI

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Întâlnirea preoţilor din diaspora la Bruxelles » Titlu: 27260.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Întâlnirea preoţilor din diaspora la Bruxelles
Titlu: 27260.jpg