AcasăŞtiri201812 Septembrie: Încep lucrările de reabilitare a Palatului Episcopal Greco-Catolic din Oradea, afectat de incendiu

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Încep lucrările de reabilitare a Palatului Episcopal Greco-Catolic din Oradea, afectat de incendiu

Încep lucrările de reabilitare a Palatului Episcopal Greco-Catolic din Oradea, afectat de incendiu

Prin HCL Nr.838/31.08.2018 şi în urma semnării Contractului de Parteneriat nr. 335036/04.09.2018 dintre Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică de Oradea şi Municipiul Oradea, clădirea Palatului Episcopal Greco-Catolic, afectată la sfârşitul lunii august de un puternic incendiu, a fost preluată de Primăria Municipiului Oradea.
Consiliul Local al municipiului Oradea a aprobat în data de 31 august 2018 Contractul de parteneriat între Municipiul Oradea şi Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea, în vederea realizării lucrărilor de consolidare, reabilitare şi refuncţionalizare a clădirii afectate de incendiul din data de 25 august şi administrării de către Municipiul Oradea a Palatului Episcopal Greco-Catolic din Oradea, pe o perioadă de minimum 20 de ani. Conform contractului, clădirea va deveni în această perioadă un centru cultural şi spaţiu expoziţional, cu respectarea eticii creştine şi a normelor canonice ale cultului Greco-Catolic.
Ca urmare a faptului că au fost încheiate cercetările la faţa locului în dosarul penal deschis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea în urma incendiului din 25.08.2018, prin Procesul Verbal încheiat în data de 10.09.2018 de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor, se permite accesul în imobil.
Începând din data de 17.09.2018, constructorul SC SELINA va interveni în vederea degajării molozului şi luarea măsurilor ce se impun pentru punerea în siguranţă pe perioadă limitată a palatului. După efectuarea acestor lucrări, urmează efectuarea expertizei tehnice şi a proiectului tehnic în vederea începerii procesului de refacere şi consolidare a imobilului.
Municipiul Oradea va curăţa într-o primă etapă clădirea de moloz şi va realiza o expertiză de rezistenţă, care să indice părţile din edificiu care se pot refolosi, respectiv care trebuie demolate. În a doua etapă, se vor realiza lucrări pentru punerea în siguranţă a clădirii, inclusiv zona de acoperiş. În a treia etapă, se vor realiza reabilitarea şi refuncţionalizarea efectivă a clădirii, inclusiv partea interioară, conform planurilor iniţiale.
Lucrările de consolidare, reabilitare şi refuncţionalizare a imobilului ar urma să se finalizeze în termen de cel mult trei ani. La terminarea lucrărilor, Municipiul Oradea va preda proprietarului - Episcopiei Române Unite cu Roma Greco Catolică, de Oradea, parte din imobilul reabilitat, cu destinaţie de sediu curiei episcopale, în suprafaţă utilă de minim 1/3 din suprafaţa totală.
Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea va păstra calitatea de proprietar asupra întregului imobil consolidat şi reabilitat, transmis în folosinţă gratuită Municipiului Oradea.

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Expoziţia „Făuritorii Marii Uniri”, vernisată în Cetatea Oradea » Titlu: 27109.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Expoziţia „Făuritorii Marii Uniri”, vernisată în Cetatea Oradea
Titlu: 27109.jpg