AcasăŞtiri201121 Martie: Sesiune de comunicări la Seminarul Teologic Greco-Catolic „Sfinţii Vasile, Grigore şi Ioan” din Oradea

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Sesiune de comunicări la Seminarul Teologic Greco-Catolic „Sfinţii Vasile, Grigore şi Ioan” din Oradea

Sesiune de comunicări la Seminarul Teologic Greco-Catolic „Sfinţii Vasile, Grigore şi Ioan” din Oradea

În perioada 17-18 martie 2011, în Aula Magna a Seminarului Teologic Greco-Catolic „Sfinţii Vasile, Grigore şi Ioan” a avut loc o sesiune de comunicări cu tema: „Martori şi mărturisitori ai creştinismului în perioada comunistă”.
Lucrările sesiunii au fost deschise joi, 17 martie, la ora 9:00 cu cuvântul de bun venit al P.S. Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea. Preasfinţia Sa a dorit să-şi exprime bucuria faţă de participarea studenţilor ortodocşi, împreună cu care s-a încercat prezentarea perioadei de suferinţă prin care au trecut bisericile creştine în perioada comunismului ateu.
Sesiunea de prezentare şi deschidere i-a aparţinut preşedintelui Asociaţiei Studenţeşti Coriolan Tămâian Oradea (ASTCO), Horia Bursaş, care a evocat personalitatea preotului Coriolan Tămâian, fost rector al Seminarului din Oradea, cunoscător şi el al terorii regimului comunist.
La eveniment au prezentat: Groza Mihai, student la Facultatea de Teologie Greco-Catolică din Cluj-Napoca, cu lucrarea intitulată: „Drumul închisorii”; Danco Nicolae, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Timişoara, prezentând lucrarea cu titlul: „Ierarhi, preoţi şi mireni din Banat, prigoniţi pentru Hristos în timpul comunismului”; Mădăraşi Ştefan, de la Facultatea de Teologie Greco-Catolică din Blaj, cu lucrarea: „Episcopul vicar Dr. Vasile Aftenie”; Oprean Alexandru, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova, cu lucrarea: „Mărturisitori creştini din Oltenia în perioada comunistă”; Bogluţ Iulian, de la Facultatea de Teologie Greco-Catolică din Oradea, cu lucrarea: „Binecuvântările închisorii”; Ierima Andrei de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova, cu lucrarea: „Martiri şi mărturisitori ai Bisericii Ortodoxe Române în perioada 1945-1989”; Babiuc Nicolae, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Timişoara, lucrarea cu titlul: „Mărturisitori creştini în temniţele comuniste”; Piţ Daniel de la Facultatea de Teologie Greco-Catolică din Oradea cu lucrarea: „Activitatea Bisericii Unite în clandestinitate şi studiul teologiei în această perioadă în Eparhia de Maramureş”; Gulin Marian, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Baia-Mare cu lucrarea: „Închisoarea din Sighet, strigătul morţii”; Petre Oana-Maria de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova cu lucrarea: „Comunismul. Misterul suferinţei”; Vestemean Ciprian de la Facultatea de Teologie Greco-Catolică din Blaj care a prezentat lucrarea cu titlul: „Episcopul Ioan Ovidiu Suciu, un model şi marianist deosebit”; Apetroaiei Ionuţ, de la Facultatea de Teologie Greco-Catolică din Cluj-Napoca, cu lucrarea: „Versuri vărgate” şi Farc Alexandru, de la Facultatea de Teologie Greco-Catolică din Oradea, cu lucrarea: „Episcopul Iuliu Hossu, primul cardinal român. Credinţă şi suferinţă în lagărele comuniste”.
La finalul sesiunii preşedintele A.S.T.C.O., Horia Bursaş, a înmânat diplome de participare celor care au prezentat lucrări.
Evenimentul a fost organizat de Universitatea Babeş-Bolyai, Facultatea de Teologie Greco-Catolică, Departamentul Oradea, prin Asociaţia Studenţească Coriolan Tămâian Oradea.
Biroul de presă

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Prima Sfântă Împărtăşanie la Sântandrei » Titlu: 26228.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Prima Sfântă Împărtăşanie la Sântandrei
Titlu: 26228.jpg