AcasăŞtiri201810 August: ITINERARIU MARIAN - Hrană pentru suflet din Tezaurul Bisericii

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

ITINERARIU MARIAN - Hrană pentru suflet din Tezaurul Bisericii

ITINERARIU MARIAN - Hrană pentru suflet din Tezaurul Bisericii

Postul Sfintei Marii, ziua a X-a: Învăţăm de la Preasfânta Fecioară Maria să menţinem aprinsă flacăra speranţei
„Când au intrat, au urcat în încăperea de sus, unde obişnuiau să se adune. Erau: Petru şi Ioan, Iacob şi Andrei, Filip şi Toma, Bartolomeu şi Matei, Iacob, fiul lui Alfeu, şi Simon Zelotul şi Iuda al lui Iacob. Toţi aceştia, într-un cuget, stăruiau în rugăciune împreună cu femeile şi cu Maria, mama lui Isus, şi cu fraţii lui.” (Fp 1,13-14)
„Drumul nostru de credinţă este legat în mod indisolubil de Maria de când Isus, murind pe cruce, ne-a dăruit-o ca Mamă spunând: „Iată mama ta!” (In 19,27). Aceste cuvinte au valoarea unui testament şi dau lumii o Mamă. Din acel moment Mama lui Dumnezeu a devenit şi Mama noastră! În ceasul în care credinţa discipolilor era ameninţată de atâtea dificultăţi şi incertitudini, Isus îi încredinţa celei care a fost prima care a crezut şi a cărei credinţă nu avea să dispară niciodată. Şi „femeia” devine Mama noastră în momentul în care îl pierde pe Fiul divin. Inima ei rănită se dilată pentru a face loc tuturor oamenilor, buni şi răi, toţi, şi îi iubeşte aşa cum îi iubea Isus. Femeia care la nunta din Cana Galileii a dat cooperarea ei de credinţă pentru manifestarea minunăţiilor lui Dumnezeu în lume, la Calvar ţine aprinsă flacăra credinţei în învierea Fiului şi o comunică altora cu afect matern. Maria devine astfel izvor de speranţă şi de bucurie adevărată!” (fragment din predica Papei Francisc, 1 ianuarie 2014)
RUGĂCIUNE:
Sfântă Marie, Maica lui Dumnezeu, păstrează-mi o inimă de copil, curată şi cristalină ca un izvor. Dobândeşte-mi o inimă simplă care să nu se închidă în propriile tristeţi, o inimă largă şi generoasă, plină de compătimire, o inimă credincioasă care să nu uite nici un bine şi să nu păstreze ură pentru nici un rău. Formează-mi o inimă blândă şi umilă care să iubească fără să ceară a fie iubită, mulţumită să dispară în alte inimi, sacrificându-se în faţa Fiului tău divin, o inimă mare şi generoasă, pe care nici o nerecunoştinţă să n-o poată închide şi nici o indiferenţă să n-o poată obosi, o inimă însetată de gloria lui Isus Cristos, hrănită de iubirea sa, a cărei rană să nu se vindece decât în cer. Amin.
Congregaţia Surorilor Maicii Domnului

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Întâlnirea preoţilor din diaspora la Bruxelles » Titlu: 27260.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Întâlnirea preoţilor din diaspora la Bruxelles
Titlu: 27260.jpg