AcasăŞtiri20188 August: Copii din Republica Moldova, prezenţi în Tabăra de Vară de la Bădăcin

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Copii din Republica Moldova, prezenţi în Tabăra de Vară de la Bădăcin

Copii din Republica Moldova, prezenţi în Tabăra de Vară de la Bădăcin

Primăria Comunei Pericei, Parohia Greco-Catolică Bădăcin, Şcoala Gimnazială Nr.1 Pericei în colaborare cu Centrul de Informare Turistică Pericei vor demara activităţile în cadrul parteneriatului educaţional internaţional intitulat ,, Împreună în diversitate şi multiculturalitate’’ la Bădăcin. Activităţile Taberei de Vară se vor desfăşura în perioada 7-17 august 2018, în cea de-a V-a ediţie având ca scop organizarea mai multor activităţi recreative pentru copii şi tineri pe timpul vacanţei.
În acest an vor fi prezenţi la Bădăcin, 22 de copii din Republica Moldova împreună cu 5 cadre didactice. Grupul de copii din Republica Moldova a fost invitat de către Parohia Greco-Catolica din Bădăcin în urma infrăţirii dintre Primăria Comunei Pericei şi Consiliul Local Pericei şi comuna Răzeni. Cele două localităţi simbol, Bădăcin şi Răzeni au semnat în data de 27 martie 2018, un Act de înfrăţire, în ziua în care, în urmă cu 100 de ani, Basarabia se unea cu România.
Activităţile se vor desfăşura timp de două săptămâni şi vor reuni tineri din bazinul Simleu Silvaniei.
“Consider dialogul, cooperarea şi colaborarea internaţională ca fiind un mijloc esenţial pentru progresul şi dezvoltarea comunităţilor pe care le reprezentăm. Susţin iniţiativa dumneavoastră de implicare în conlucrarea noastră, a agenţilor economici din ambele regiuni şi stabilirea de relaţii de parteneriat între organizaţii neguvernamentale, în vederea organizării şi desfăşurării de proiecte şi activităţi comune.” A afirmat primarul Comunei Pericei Bancsidai Csaba, la 27 martie 2018.
,, A fost o mare bucurie pentru noi bădăcinanii, ca în Anul Centenarului, să ne înfrăţim cu o localitate simbol din Republica Moldova, localitatea Răzeni, localitate în care s-au născut Ion Inculeţ şi Ioan Pelivan, care au rămas în conştiinţa publică prin contribuţia lor la înfăptuirea Unirii Basarabiei cu Regatul României din 27 martie 1918. Iuliu Maniu, Ion Inculeţ şi Ioan Pelivan au militat la începutul secolului trecut, ca românii din cele trei provincii româneşti să trăiască într-o Românie mare şi întregită. Acest fapt ne întăreşte credinţa că această înfrăţire va duce la o mai bună colaborare în folosul cele două comunităţi” a declarat părintele Cristian Borz din Bădăcin.
Activităţile propuse de către organizatori se vor desfăşura în fiecare zi la Scoala Iuliu Maniu din Bădăcin.
Maria Borz

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Petrecerea de bun venit » Titlu: 27328.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Petrecerea de bun venit
Titlu: 27328.jpg