AcasăŞtiri20187 August: Hirotonirea noului episcop romano-catolic de Timişoara

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Hirotonirea noului episcop romano-catolic de Timişoara

Hirotonirea noului episcop romano-catolic de Timişoara

În Sărbătoarea „Schimbării la faţă a Domnului” în Catedrala Romano-Catolică „Sfântul Gheorghe” a avut loc hirotonirea întru episcopat a părintelui canonic József Csaba Pál, Arhidiacon al Banatului Montan. Excelenţa Sa îi urmează în funcţie Monseniorului Martin Roos, care, odată cu împlinirea vârstei de 75 de ani, s-a retras, având titlul de episcop emerit de Timişoara.
Slujba hirotonirii celui de-al 92-lea episcop al Diecezei de Timişoara l-a avut ca celebrant principal pe Excelenţa Sa Martin Roos, iar co-consacratori au fost Excelenţa Sa Ioan Robu, arhiepiscop de Bucureşti, mitropolit al provinciei mitropolitane latine, şi Excelenţa Sa dr. György Jakubinyi, arhiepiscop de Alba Iulia. La acest eveniment a participat şi Excelenţa Sa Msgr. Miguel Maury Buendía Nunţiu Apostolic în România şi Republica Moldova, alături de 35 de episcopi ai Bisericii Romano-Catolice, Greco-Catolice, Evanghelice, Reformate şi Ortodoxe şi aproximativ 200 de preoţi din Ungaria, Croaţia, Serbia, Ucraina, Germania, Republica Moldova şi România. Din partea Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică din România au participat Preasfinţitul Părinte Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, Preasfinţia Sa Florentin Crihălmeanu, episcop greco-catolic de Cluj-Gherla, Preasfinţia Sa Alexandru Mesian, episcop de Lugoj, Preasfinţia Sa Vasile Bizău, episcop de Maramureş, Preasfinţia Sa Claudiu Lucian Pop, episcopul vicar al Curiei Arhiepiscopiei Majore.
În cadrul cuvântului său, noul episcop al Diecezei romano-catolice de Timişoara, József Csaba Pál a mulţumit tuturor celor prezenţi la acest moment de sărbătoare, dar şi reşiţenilor pe care i-a slujit până în prezent şi şi-a mărturisit crezul cu care porneşte pe noua cale. „Cu ce pornesc? Cu acea convingere că bunul Dumnezeu iubeşte foarte mult dieceza noastră. Să nu ieşim din această convingere. Să ne uităm astfel la fiecare om, Dumnezeu îl iubeşte infinit ca pe copilul său şi vrea să facă prin fiecare ceva deosebit de frumos. Fie ca bunul Dumnezeu să binecuvânteze credinţa noastră şi munca noastră a tuturor”, a spus noul episcop al Diecezei romano-catolice de Timişoara, József Csaba Pál.
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Realităţi bihorene şi europene » Titlu: 27292.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Realităţi bihorene şi europene
Titlu: 27292.jpg