AcasăŞtiri201115 Martie: Episcopii germani, propun credincioşilor un dialog asupra reformelor în Biserică

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Episcopii germani, propun credincioşilor un dialog asupra reformelor în Biserică

Dialogul pe tema reformelor în Biserică este principalul obiectiv al scrisorii pastorale pentru Postul Mare, scrisă de către episcopii germani şi citit duminică, 13 martie 2011, în toate eparhiile germane.
Mons. Robert Zollitsch, preşedintele Conferinţei Episcopale Germane, a invitat credincioşii din Arhidieceza de Freiburg pentru a lua parte la procesul de dialog cu privire la viitorul Bisericii Catolice. „Perioada Postului Mare este un moment deosebit de propice pentru a evalua situaţia spirituală în comunităţile noastre”, a scris Mons. Zollitsch.
Mons. Gerhard Feige (Magdeburg) şi-a exprimat speranţa pentru „un dialog sincer şi onest”. Cardinalul Reinhard Marx (München) a subliniat necesitatea unei „dezbateri privind reformele, pentru o reînnoire spirituală” şi pentru „mai mult curaj în alegerea de noi căi”, dar care să rămână înrădăcinate „în marea tradiţie a Bisericii şi în credinţă”. Mons Ludwig Schick (Bamberg), a reafirmat faptul că Biserica trebuie să accepte „critica justificată” şi să respingă „criticile nejustificate”, având în vedere că „penitenţa şi convertirea ar trebui să devină din nou fundamentale pentru noi, creştinii, şi pentru întreaga Biserică”.
Mons. Gebhard Fürst (Rottenburg) a concluzionat în cele din urmă că „perioada anterioară Postului Mare ar putea deveni uşa spirituală în procesul de dialog cu privire la reformele în Biserică”.
Agenţia de presă SIR

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Obiecte bisericeşti reprezentative pentru trei secole, la Oradea - Expoziţia „Tezaur Episcopia Tulcii” » Titlu: 27273.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Obiecte bisericeşti reprezentative pentru trei secole, la Oradea - Expoziţia „Tezaur Episcopia Tulcii”
Titlu: 27273.jpg