AcasăŞtiri20189 Iulie: Papa Francisc a mulţumit pentru mărturia Bisericii Greco-Catolice Ucrainene

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Papa Francisc a mulţumit pentru mărturia Bisericii Greco-Catolice Ucrainene

Papa Francisc a mulţumit pentru mărturia Bisericii Greco-Catolice Ucrainene

Conform unui comunicat publicat de Biserica Greco-Catolică Ucraineană, în timpul întâlnirii cu Arhiepiscopul Major Sviatoslav Şevciuc, de marţi, Papa Francisc a lăudat Biserica pentru dedicarea ei pentru cauza unităţii. Pontiful a mulţumit Bisericii Greco-Catolic Ucrainene pentru martiriul ei „ca mărturie despre credinţa creştină şi a faptului că Succesorul lui Petru are o misiune specială pentru unitatea creştină”, se citeşte în respectivul comunicat.
Vaticanul a anunţat că Papa Francisc se va întâlni cu Arhiepiscopul Major Şevciuc pe 3 iulie, la Casa Santa Marta, dar nu a oferit detalii despre întâlnire. Întâlnirea a fost cerută de prelatul ucrainean pentru a marca „a 1030-a aniversare de la Botezul Ucrainei”. Evenimentul celebrat este Botezul din 988 al lui Vladimir cel Mare, marele prinţ de Kiev, care a dus la încreştinarea regiunii, astfel că evenimentul este comun pentru Ucraina, Rusia şi Belarus. Prelatul i-a spus Papei că Biserica Greco-Catolică Ucraineană dă mărturie despre „unitatea de care s-a bucurat Biserica lui Cristos în primul mileniu, pe vremea Botezului Sf. Vladimir, şi o mărturie specială prin martirii şi mărturisitorii secolului XX”.
Liderul greco-catolic a discutat despre relaţiile Bisericii sale cu celelalte Biserici din Ucraina, inclusiv cu Biserica Ortodoxă Rusă şi cu Bisericile Ortodoxe naţionale (sunt trei Bisericile Ortodoxe din Ucraina, ceea ce face situaţia ecumenică deosebit de delicată în regiune). Prelatul a spus că diviziunea din sânul Ortodoxiei ucrainene este o realitate dureroasă, amintind printre altele că nici Botezul nu este recunoscut reciproc, astfel că la trecerea dintr-o Biserică în alta se cere reprimirea acestui Sacrament.

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Deschiderea anului şcolar la Liceul “Don Orione” 2018 – 2019 » Titlu: 27066.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Deschiderea anului şcolar la Liceul “Don Orione” 2018 – 2019
Titlu: 27066.jpg