AcasăŞtiri20086 Decembrie: Sfinţirea capelei greco-catolice din Calahorra (La Rioja) - Spania

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Sfinţirea capelei greco-catolice din Calahorra (La Rioja) - Spania

Sfinţirea capelei greco-catolice din Calahorra (La Rioja) - Spania

În data de 6 decembrie 2008, a avut loc sfinţirea capelei greco-catolice cu hramul „Sfântul Nicolae” din oraşul Calahorra, regiunea La Rioja, Spania.
Datorită interesului pe care îl manifestă Biserica Greco-Catolică Română pentru credincioşii săi, prin bunăvoinţa PSS. Juan Jose Omella Omella, episcop de Calahorra y La Calzada Logroño, în iunie 2007 s-a deschis o parohie pentru românii care vieţuiesc în oraşul Calahorra şi în împrejurimi, avându-l ca pastor pe Pr. Claudiu Sferle. Serviciul liturgic s-a desfăşurat până în decembrie 2008 în biserica San Andres din localitate. În tot acest timp s-a lucrat la renovarea capelei vechiului seminar din oraş, capelă care a fost încredinţată comunităţii româneşti de aici.
În urma renovării şi transformării acestei capele după ritul propriu, bizantin, în ziua de Sfântul Nicolae, PSS. Juan Jose Omella Omella. însoţit de 20 de preoţi spanioli, printre care vicarul episcopal al Curiei M.I. Sr. D. Julian Blazquez Fraile, secretarul episcopal Rvdo. D. Felix Rodriguez Fernandez, directorul Secretariatului Comisiei Episcopale Spaniole pentru Relaţiile Interconfesionale Sr. D. Carlos de Francisco Vega, cât şi de pr. ieromonah Ieronim, provincialul O.S.B.M., pr. Florin Budău, doctorand în Viena, pr. Băgăcian Călin, paroh pentru comunitatea românească din Leon (Castilla) Spania, pr. Mircea Costa, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi regionale, şi numeroşi credincioşi români şi spanioli. După sfinţirea capelei s-a sfinţit şi altarul din curtea capelei, special construit pentru celebrările la care participă mai mulţi credincioşi. Evenimentul s-a încheiat apoi cu o agapă fraţească la care au fost invitaţi toţi participanţii, alături de PSS. Juan Jose.
În data de 2 februarie PSS. Juan Jose Omella Omella, de comun acord cu consiliul presbiteral, a emis decretul de înfiinţare şi numire a Parohiei Române Greco-Catolice Calahorra ca fiind încredinţată spre păstorire Pr. Sferle Claudiu, paroh a acestei parohii.
Pentru comunitatea românească, cât şi pentru cei prezenţi la acest eveniment, a fost un moment şi o ocazie de a face cunoscută identitatea românească naţională şi religioasă, cât şi un moment de mare bucurie.
Pr. Sferle Claudiu

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Vizită pastorală la Viena » Titlu: 26218.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Vizită pastorală la Viena
Titlu: 26218.jpg