AcasăŞtiri20183 Iulie: Pelerinajul comunităţii din Vicenza la Sanctuarul San Romedio - Bazilica Martiri Anauniensi - Castel Thun

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Pelerinajul comunităţii din Vicenza la Sanctuarul San Romedio - Bazilica Martiri Anauniensi - Castel Thun

Pelerinajul comunităţii din Vicenza la Sanctuarul San Romedio - Bazilica Martiri Anauniensi - Castel Thun

Duminică, 1 iulie, credincioşii din comunitatea Vicenza au participat la un pelerinaj în Val di Non, o vale situată lângă Trento. Grupul mare de participanţi s-a adunat în jurul orei 7.00 în faţa bisericii Araceli Nuova, unde îl aştepta autobuzul care urma să-l ducă la destinaţie.
Prima oprire a fost la Sanctuarul San Romedio, dedicat figurii pustnicului Romedio, situat pe o stâncă abruptă, înconjurat de verdeaţă şi împrejmuit de frumuseţea munţilor. Aici, pelerinii au fost primiţi de un călugăr franciscan, care a povestit credincioşilor legenda Sfântului Romedio şi importanţa Sanctuarului. După acest moment, grupul a putut să viziteze Sanctuarul şi să vadă cu ochii lor ursul care locuieşte în pădurea din jurul locului sacru, figură reprezentativă a legendei Sfântului Romedio. Se spune că bătrânul pustnic, simţind aproape momentul morţii, a dorit să facă o ultimă excursie la Trento pentru a primi binecuvântarea sfântului Episcop, dar înaintea plecării, calului pustnicului, legat lângă pădure, a fost devorat de la un urs mare. Romedio, ajuns la faţa locului, fără frică sau tulburare, a ordonat ursului să se aplece şi să fie înhăţat. Romedio a sosit la Trento călare pe urs şi făcând minuni.
Următoarea oprire a zilei a fost Bazilica Martirilor din Sanzeno, dedicată celor trei evanghelişti proveniţi din Turcia îndepărtată: Sisinio, Martirio şi Alessandro. În interiorul bazilicii, datând din secolul al XV-lea, dar construită pe o biserică de dinainte de anul 1000, am celebrat Sfânta Liturghie. A urmai apoi prânzul bogat în produse locale la hotelul Casez.
A treia şi ultima etapă a zilei a fost Castelul Thun, o clădire de origine medievală sediul central al puternicei familii Thun. Castelul este situat la intrarea în Val di Non, în comuna Ton. Grupul a putut admira, mulţumită turului ghidat în interiorul clădirii, măreţia castelului care arată impresionant şi auster, dar care păstrează o eleganţă deosebită tipică familiei Thun.
După vizită, pelerinii au avut timp să se odihnească şi să cumpere mici obiecte care să le amintească de frumoasa zi petrecută. Întoarcerea la Vicenza a avut loc în jurul orei 19.30.
Ziua a fost una bogată în credinţă, dar şi variată cu diferite momente culturale.
Daniela Moisa

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Deschiderea anului şcolar 2018-2019 la LTGC » Titlu: 27085.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Deschiderea anului şcolar 2018-2019 la LTGC
Titlu: 27085.jpg