AcasăŞtiri201812 Iunie: Seminariştii orădeni prezenţi la Hramul Mănăstirii Presfintei Inimi a lui Isus din Zalău

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Seminariştii orădeni prezenţi la Hramul Mănăstirii Presfintei Inimi a lui Isus din Zalău

Seminariştii orădeni prezenţi la Hramul Mănăstirii Presfintei Inimi a lui Isus din Zalău

Vineri, 8 iunie 2018, comunitatea Seminarulului Teologic Greco-Catolic Sfinţii Trei Ierarhi din Oradea împreuna cu părintele rector Anton Cioba, şi fratele vicerector Florin Bode, au dat curs invitaţiei de a participa la Hramul Mănăstirii Surorilor Preasfintei Inimi a lui Isus din Zalău.
Programul a început prin săvârşirea Sfintei Liturghii, celebrată de Părintele Rector Anton Cioba, care a ţinut un cuvânt de învăţătură, despre importanţa de a răspunde la chemarea lui Dumnezeu. La Sfânta Liturghie au mai fost prezenţi, pe lângă mulţimea de credincioşi, alţi 20 de preoţi din protopopiatele de Zalău şi Şimleu, printre care îi amintim pe Pr. Vicar Foraneu al Silvaniei Gheorghe Turcaş, Pr. Valer Părău, Protopop de Zalău, Pr. Nicolae Bodea, Protopop de Şimleu şi Pr. Ioan Balea, Vicarul judecătoresc al Eparhiei de Maramureş. Sfânta Liturghie a fost animată de corul seminarului teologic „Schola Cantorum“, condus de Maestrul Dr. Radu Mureşan.
În această zi s-a celebrat în Biserica Catolică şi ziua de sfinţire a preoţilor, fapt pentru care, după încheierea Sfintei Liturghii, preoţii împreună cu surorile şi mulţimea adunată, au citit rugăciunea de consacrare a preoţilor la Preasfânta Inimă a lui Isus. De asemenea, ca în fiecare an, şi în acest an au fost consacrate 5 familii şi alte 3 persoane la Preasfânta Inimă a lui Isus, rostind rugăciunea de consacrare în faţa mulţimii şi primind binecuvântarea părintelui capelan al Mănăstirii.
În semn de recunoştinţă, preoţii, seminariştii şi persoanele care au fost consacrate, au primit din partea surorilor cate o Icoană cu Preasfânta Inimă a lui Isus. Pentru că anul trecut a fost Jubileul aniversar al celor 225 de ani de la Înfiinţarea Seminarului de la Oradea, Părintele Rector i-a dăruit Sorei Superioare Ruwena, o plachetă şi o medalie jubiliară în semn de mulţumire şi de preţuire, deoarece ele se roagă zi de zi pentru noi vocaţii la preoţie.
Programul a continuat cu o procesiune prin centrul oraşului Zalău, în care a fost adorat Sfântul Sacrament, iar pe parcursul întregii procesiunii, credincioşii au înălţat cântece şi rugăciuni Domnului. Procesiunea s-a încheiat în faţa Bisericii Greco-Catolice Sfânta Familie, prin binecuvântarea oamenilor cu Preasfântul Sacrament, urmată de o agapă frăţească.
Anul III
Paul MĂRINCEAN

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Expoziţia „Făuritorii Marii Uniri”, vernisată în Cetatea Oradea » Titlu: 27106.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Expoziţia „Făuritorii Marii Uniri”, vernisată în Cetatea Oradea
Titlu: 27106.jpg