AcasăŞtiri201811 Iunie: Vizită Pastorală la Viena

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Vizită Pastorală la Viena

Vizită Pastorală la Viena

În Duminica a II-a după Rusalii, Preasfinţia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, s-a aflat în vizită pastorală la Viena, la invitaţia părintelui Vasile Luţai, rectorul Misiunii Române Unite din Austria, cu ocazia hramului Bisericii.
Alături de Preasfinţia Sa Virgil au concelebrat preoţi români din Viena şi împrejurimi, alături fiind şi Excelenţa Sa Peter Stephan Zurbriggen, Nunţiul Apostolic în Austria, monseniorul George George Panamthundil, secretarul Nunţiului Apostolic, părintele Yuriy Kolasa, vicarul general al Ordinariatului Bizantin şi părintele Larry Hogan, fost rector al Institutului Teologic Internaţional, părintele Robert Weber, vicarul regional al Opus Dei.
Referitor la Evanghelia Duminicii, cea a „Chemării Apostolilor”, Preasfinţitul Părinte a subliniat faptul că: „chemarea pe care Domnul o adresează apostolilor este har şi o binecuvântare”, El cerându-ne astăzi să-i împărtăşim, să ne asumăm acest proiect al Lui de a deveni noi la rândul nostru pescari de oameni, de a transmite mai departe aceste valori. El ne cere un abandon, în mâinile Lui, care devine un câştig pentru noi. Nu renunţăm la nimic, ci recăpătăm totul însutit, El ne cere simplu să-l urmăm astăzi. Iar această urmare este viaţă adevărată în Isus Cristos”. De asemenea au fost amintite marile personalităţi care au făurit România, îndemnându-i pe credincioşi „ să nu vă mâniaţi niciodată pe Ţară, să ţineţi cu poporul şi cu siguranţă Îl veţi vedea pe Isus care trece şi vă priveşte, şi cu El putem să învingem”.
La sfârşitul celebrării liturgice, Excelenţa Sa Arhiepiscopul Peter Stephan Zurbriggen, Nunţiu Apostolic în Austria, a transmis un mesaj de salut şi de binecuvântare pentru credincioşii români, exprimându-şi bucuria de a fi din nou prezent în mijlocul comunităţii.
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Expoziţia „Făuritorii Marii Uniri”, vernisată în Cetatea Oradea » Titlu: 27100.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Expoziţia „Făuritorii Marii Uniri”, vernisată în Cetatea Oradea
Titlu: 27100.jpg