AcasăŞtiri20188 Iunie: Programul călătoriei papei Francisc la Bari, pentru întâlnirea ecumenică

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Programul călătoriei papei Francisc la Bari, pentru întâlnirea ecumenică

Programul călătoriei papei Francisc la Bari, pentru întâlnirea ecumenică

Pe 7 iulie a.c. papa Francisc va merge la Bari, în Italia, oraş-fereastră spre Orient care păstrează relicvele Sfântului Nicolae, pentru ”o zi de reflecţie şi rugăciune despre situaţia dramatică din Orientul Mijlociu care afectează numeroşi fraţi şi surori în credinţă”. Anunţul a fost dat în 25 aprilie 2018 de Sala de Presă a Sf. Scaun.
Sâmbătă, 7 iulie, Sfântul Părinte va merge în oraşul italian Bari pentru o întâlnire ecumenică cu reprezentanţii altor Biserici creştine, pentru a se ruga pentru pace în Orientul Mijlociu.
Programul călătoriei de o zi prevede plecarea cu elicopterul de pe eliportul din Vatican, la ora locală 7 şi sosirea, după circa 45 de minute, în Piaţa Cristoforo Colombo, din Bari.
După primirea, de către autorităţi religioase şi civile, Sfântul Părinte va merge la Bazilica Sfântul Nicolae unde, împreună cu patriarhii Bisericilor Răsăritene, va coborî în cripta bazilicii pentru venerarea relicvelor sfântului Nicolae şi aprindere a lămpii artistice cu două braţe dar cu o singură flacără.
Succesiv, pe plaja din Bari, cu începere de la ora 9.30 va avea loc întâlnirea de rugăciune cu patriarhii Bisericilor Răsăritene urmată de dialogul (cu porţile închise) dintre pontif şi reprezentanţii Bisericilor şi comunităţilor creştine din regiune.
După prânzul luat de pontif împreună cu patriarhii la sediul Arhiepiscopiei din Bari, Sfântul Părinte îi va saluta pe patriarhi şi succesiv pe reprezentanţii autorităţilor civile, urmând ca în jurul orei locale 17,15 să revină în Vatican.

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Manifestări dedicate Centenarului la Vintere » Titlu: 27131.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Manifestări dedicate Centenarului la Vintere
Titlu: 27131.jpg