AcasăŞtiri20188 Iunie: Prima Împărtăşanie Solemnă la Beiuş

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Prima Împărtăşanie Solemnă la Beiuş

Prima Împărtăşanie Solemnă la Beiuş

Duminică, 03.06.2018, în Biserica „Sfinţii Trei Ierarhi” din Beiuş, a avut loc Prima Împărtăşanie Solemnă a copiilor.
Un grup de nouă copii, opt din Parohia de Beiuş, unul din Parohia Prisaca au avut bucuria primirii solemne al lui Isus în sufletele şi trupurile lor, sub chipul Sfintei Euharistii. Aceştia au parcurs o perioadă de pregătire catehetică sub îndrumarea profesoarei de religie, Zima Carmen, apoi sâmbăta, ajunul Duminicii Tuturor Sfinţilor, au fost spovediţi pentru prima dată.
Bucuria şi emoţiile au fost evidente pe feţele copiilor încă din dimineaţa zilei de duminică, când s-au adunat în oratoriul parohial pentru a porni în procesiune spre biserică, cu preoţii concelebranţi, parohul locului, părintele Zima Zorel, viceparohul părintele Slobodnic Iosif, parohul de Prisaca, părintele Erdeli Ioan şi parohul de Ghenci părintele Lucian Cociorva. Copiii au ajuns cu paşi sfioşi în faţa altarului pentru a se închina, apoi s-au aşezat pentru a participa activ la Sfânta Liturghie: recitarea rugăciunilor şi cântecelor. Momentul culminant l-a constituit primirea Preasfântului Trup şi Sânge al lui Isus, a primei Împărtăşanii în mod solemn.
Alături de ei au fost, la fel de bucuroşi, părinţii şi rudeniile lor, care i-au îmbrăţişat constant prin privirile mereu atente şi calde. Prietenii de la oratoriul „Colţ de Rai” au fost, de asemenea, alături de ei, la sfârşitul Sfintei Liturghii cântând împreună: „Sunt copil, Isuse”.
În mod simbolic, prin baloane aurite, copiii şi-au înălţat sufletele curate spre Isus, plini de recunoştinţă, bucurie şi speranţă. La sfârşit, ei au primit o carte de rugăciune („Lăsaţi copiii să vină la Mine” - dar de la Preasfinţia Sa, episcop Virgil Bercea), un catehism („ABC - darul credinţei”) şi o diplomă care să le fie hrană sufletului şi minţii spre o bună creştere în vârstă, înţelepciune şi har.

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Manifestări dedicate Centenarului la Vintere » Titlu: 27137.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Manifestări dedicate Centenarului la Vintere
Titlu: 27137.jpg