AcasăŞtiri20113 Martie: In memoriam Pr. Damian Blăjuţ OFMConv.

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

In memoriam Pr. Damian Blăjuţ OFMConv.

In memoriam Pr. Damian Blăjuţ OFMConv.

La Mănăstirea Franciscană „Adormirea Maicii Domnului” s-au comemorat marţi, 1 martie 2011, trei ani de la trecerea spre cele veşnice a părintelui Damian Blăjuţ.
Preotul Damian Blăjuţ a fost parohul bisericii între anii 1995-2008, dăruindu-se pe sine în slujirea lui Dumnezeu, a Bisericii lui Cristos, a fraţilor şi a credincioşilor pe care i-a păstorit.
S-a dovedit a fi un preot cu vocaţie caracterizată de virtuţile teologale: credinţa, speranţa şi dragostea, precum şi de sfaturile evanghelice: ascultarea, curăţia şi sărăcia. Alături de pr. Iosif Sabău OFMConv. şi pr. Ştefan Tătaru OFMConv. a avut un rol important în construirea bisericii şi a Mănăstirii Franciscane din Oradea.
În dimineaţa zilei de 1 martie 2008, Pr. Damian se găsea într-o scurtă vizită la părinţii săi, la Nisiporeşti, după ce înainte cu două zile participase la întâlnirea fraţilor economi ai Provinciei, la Bacău. Aşadar, la vârsta de doar 47 ani, Pr. Damian şi-a încheiat misiunea de frate şi preot pe acest pământ.
După Sfânta Liturghie de la ora 1700, celebrată de P.S.S. Virgil Bercea împreună cu fraţii franciscani, a avut loc slujba de pomenire la care au participat toţi credincioşii prezenţi în biserica plină, mărturie a iubirii şi respectului de care s-a bucurat părintele Damian. În câteva cuvinte calde şi emoţionante, d-na Othilia Groza, ministru al Ordinului Franciscan Secular din Oradea, a evocat personalitatea celui răposat, precizând printre altele că a fost şi îndrumătorul spiritual al O.F.S., subliniind şi faptul că este un dar pentru o comunitate să fie păstorită de un preot cu har.
„Îl rugăm pe bunul Dumnezeu să aşeze sufletul fratelui nostru preot Damian Blăjuţ în lumea celor drepţi şi să-i dea lui odihna veşnică” - a încheiat P.S.S. Virgil Bercea parastasul de pomenire. După slujbă, credincioşii prezenţi au fost poftiţi de către părintele paroh Mihai Vătămănelu la o masă caldă la demisolul bisericii.
Mulţumindu-i lui Dumnezeu pentru ceea ce ne-a oferit prin persoana părintelui Damian Blăjuţ, spre binele Bisericii lui Cristos şi al Ordinului Fraţilor Minori Conventuali, încredinţăm lui Dumnezeu sufletul părintelui răposat, implorând, în rugăciune şi cu speranţa credinţei, milostivire şi îndurare.
Sanda Ulici

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Casa Iuliu Maniu din Şimleu are o nouă faţă » Titlu: 26325.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Casa Iuliu Maniu din Şimleu are o nouă faţă
Titlu: 26325.jpg