AcasăŞtiri201816 Mai: Violonistul Alexandru Tomescu alături de elevii Liceului Greco-Catolic

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Violonistul Alexandru Tomescu alături de elevii Liceului Greco-Catolic

Violonistul Alexandru Tomescu alături de elevii Liceului Greco-Catolic

Marţi 15 mai 2018, celebrul violonist Alexandru Tomescu a vizitat în calitate de ambasador al Proiectului „Asculta cinci minute de muzică Clasică” iniţiat în anul 2013 de Radio România Muzical, Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea, întâlnindu-se cu elevii. Un bun venit în cadrul Liceului a fost transmis de către Preasfinţia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea şi doamna director Antonia Monica Nica.
În cursul serii la Filarmonica de Stat Oradea a avut loc spectacolul, intitulat „Balada - Un secol de muzică”, care face parte din ediţia a XI-a a Turneului Internaţional Stradivarius. Alexandru Tomescu a fost acompaniat de pianista Angela Drăghicescu, iar lor li s-au alăturat coruri de copii al Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” dirijat de către doamna profesor Nicoleta Tâmpu, cor care face parte din programul Cantus Mundi, iniţiat de Corul Madrigal, şi Corul de copii Radio.
Turneul Stradivarius, susţinut cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire, pune în lumina reflectoarelor cele mai valoroase şi inspirate creaţii ale muzicii clasice româneşti.
"Celebrând Centenarul Marii Uniri, concertul abordează un repertoriu de muzică românească aparţinând compozitorilor George Enescu, Ciprian Porumbescu, Dinu Lipatti, Constantin C. Nottara, Tiberiu Olah, din dorinţa de a promova acele valori ale patrimoniului naţional, care ne definesc şi acum, şi peste 100 de ani"
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Sfinţirea Bisericii din Becheni-Chisău » Titlu: 27214.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Sfinţirea Bisericii din Becheni-Chisău
Titlu: 27214.jpg