AcasăŞtiri201814 Mai: Relicva cu moaştele Sfântului Anton la Oradea

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Relicva cu moaştele Sfântului Anton la Oradea

Relicva cu moaştele Sfântului Anton la Oradea

Conform Sfintei Scripturi, oamenii de credinţă ai Israelului au mărturisit că „sunt străini şi călători pe pământ”, „în căutarea unei patrii” (Evr 11,13-14). Având înaintea noastră acest „nor de martori” (Evr 12,1), ne simţim încurajaţi şi îndemnaţi să înaintăm şi noi în pelerinajul credinţei, interior şi exterior, către plinătatea iubirii.
În acest scop nu ne lipsesc instrumentele şi mijloacele pe care Biserica ni le pune la dispoziţie, astfel, cu acordul şi binecuvântarea Conferinţei Episcopale din România, Provincia Franciscană „Sfântul Iosif” a Fraţilor Minori Conventuali din România şi echipa redacţională a revistei Mesagerul Sfântului Anton, – care anul acesta sărbătoreşte un sfert de veac de la publicarea primului număr în limba română, prin grija vrednicului părinte de fericită memorie, Petru Albert, eveniment ce coincide fericit cu centenarul Marii Uniri de la Alba Iulia -, organizează în toată România un pelerinaj cu relicva Sfântului Anton de Padova (7 mai – 13 iunie), oferind posibilitatea numeroşilor săi cinstitori să-l întâlnească şi să-i ceară ajutorul şi mijlocirea, mai ales, pentru susţinerea şi ocrotirea familiei, astăzi mai mult ca oricând încercată.
Duminică dimineaţa moaştele Sfântului Anton au ajuns la Mănăstirea Franciscană „Maica Domnului” din Oradea, unde au fost întâmpinate de către fraţii franciscani alături de părintele vicar general al Eparhiei, Mihai Vătămănelu şi părintele paroh Iulian Robu.
Sfânta Liturghie a fost celebrată de către Preasfinţia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea alături de un sobor de preoţi. mai apoi credincioşii s-au putut ruga în faţa relicvelor. În România au fost aduse două relicvarii. Unul solemn, sub forma unui bust aurit al Sfântului, care ţine în mâna stângă o carte: Biblia, pe care este aşezat un ostensoriu ce conţine o parte însemnată din massa corporis. De mâna dreaptă, ridicată pentru binecuvântare, este sprijinit un crin, simbol legat de iconografia antoniană, reprezentând fecioria. Acest bust, care poate fi purtat în procesiune, va fi expus în biserici pentru venerarea publică a credincioşilor.
Al doilea relicvariu, mai mic, sub formă de ostensoriu, conţine o altă parte însemnată din massa corporis. Acesta este folosit, de obicei, pentru binecuvântări şi pentru vizitele la bolnavi sau în alte locuri.
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Sfinţirea Bisericii din Becheni-Chisău » Titlu: 27229.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Sfinţirea Bisericii din Becheni-Chisău
Titlu: 27229.jpg