AcasăŞtiri201812 Mai: Premierul român Viorica Dăncilă în audienţă la Papa Francisc

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Premierul român Viorica Dăncilă în audienţă la Papa Francisc

Premierul român Viorica Dăncilă în audienţă la Papa Francisc

Vineri, 11 mai 2018, Papa Francisc l-a primit în audienţă pe prim-ministrul României, Viorica Dăncilă. Întrevederea cu Suveranul Pontif a început la ora 10.30 şi s-a desfăşurat în biblioteca apartamentului pontifical din Palatul Apostolic. Mai apoi, se precizează într-un comunicat al Biroului de Presă al Sfântului Scaun, difuzat în jurul orei 13.30, premierul român s-a întâlnit cu Cardinalul secretar de stat Pietro Parolin, însoţit de Arhiepiscopul Paul Richard Gallagher, secretar pentru raporturile cu statele.
„În cadrul colocviilor cordiale”, se afirmă în comunicatul de presă, s-au menţionat „bunele raporturi bilaterale dintre Sfântul Scaun şi România. S-au evidenţiat paşii făcuţi pentru a susţine cooperarea în domeniul educaţiei şi s-a exprimat urarea ca aceasta să poată fi cât mai curând întărită prin oportune instrumente bilaterale. S-a făcut referinţă, de asemenea, la câteva teme de actualitate, precum importanţa armoniei în interiorul societăţii româneşti pentru realizarea binelui comun”. În fine, „au fost menţionate unele perspective privind viitorul proiectului european, inclusiv în vederea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, pe care România o va prelua în primul semestru al anului 2019”.
La rândul său, Biroul de presă al Guvernului a emis un comunicat în care se afirmă că în cadrul colocviilor din Cetatea Vaticanului, prim-ministrul Viorica Dăncilă a mulţumit Sanctităţii Sale „pentru atenţia generoasă pe care acesta a acordat-o mereu relaţiilor cu România”. De asemenea, se mai spune în comunicatul difuzat de Agerpres, Viorica Dăncilă „şi-a exprimat speranţa că Sfântul Părinte va efectua o călătorie apostolică în România”. „În cursul audienţei a fost discutată şi dorinţa de a spori prezenţa românească la Vatican printr-o serie de manifestări culturale, academice şi religioase de înaltă ţinută, având în vedere că anul acesta este unul special, în care se aniversează Centenarul creării statului român modern. Înaltul oficial român a mulţumit pentru punerea la dispoziţie a Palatului Apostolic de la Castel Gandolfo pentru instalarea expoziţiei ‘Comorile României la Vatican'”.
„Discuţiile”, se mai spune în comunicat, „au evidenţiat apropierea de poziţii dintre România şi Vatican legate de consolidarea proiectului european şi centralitatea raportării la rădăcinile creştine ale acestuia”. Premierul României efectuează o vizită la Roma în perioada 10-13 mai, timp în care sunt programate întrevederi cu noul Mare Maestru al Ordinului Suveran de Malta, Fra’ Giacomo Dalla Torre del Tempio di Sanguinetto, şi cu preşedintele Comunităţii Sant’Egidio, Marco Impagliazzo. În contextul manifestărilor prilejuite de Centenarul Marii Uniri, vizita la Roma a premierului include, totodată, o întâlnire cu studenţii români care studiază la universităţile pontificale de aici, întâlnirea fiind găzduită de Colegiul Pontifical „Pio Romeno”.

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Obiecte bisericeşti reprezentative pentru trei secole, la Oradea - Expoziţia „Tezaur Episcopia Tulcii” » Titlu: 27275.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Obiecte bisericeşti reprezentative pentru trei secole, la Oradea - Expoziţia „Tezaur Episcopia Tulcii”
Titlu: 27275.jpg