AcasăŞtiri201810 Mai: Papa Francisc se va întâlni cu liderul Bisericii Ortodoxe din Cehia şi Slovacia

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Papa Francisc se va întâlni cu liderul Bisericii Ortodoxe din Cehia şi Slovacia

Papa Francisc se va întâlni cu liderul Bisericii Ortodoxe din Cehia şi Slovacia

Papa Francisc şi primatul Bisericii Ortodoxe din Cehia şi Slovacia, Preafericirea Sa Mitropolitul Rastislav, se vor întâlni pentru prima oară la finalul acestei săptămâni, a anunţat Vaticanul miercuri. Întâlnirea va avea loc pe 11 mai, dar nu au mai fost oferite alte detalii despre întâlnirea cu prelatul ortodox ce a fost ales ca primat al Bisericii în ianuarie 2014.
În timpul călătoriei din 9-12 mai, la Roma şi Vatican, PF Rastislav se va întâlni şi cu preşedintele Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unităţii Creştinilor, Cardinalul Kurt Koch, şi va celebre Sfânta Liturghie la mormântul Sf. Ciril din Bazilica romană Sf. Clement. Biserica Ortodoxă din Cehia şi Slovacia este una cele 14 Biserici Ortodoxe autocefale, aparţinând tradiţiei bizantine, membri ei apărând prin eforturile de evanghelizare ale Sfinţilor Ciril şi Metodiu. Aceştia sunt numiţi şi Apostolii slavilor, pentru munca lor neobosită de răspândire a Evangheliei în Europa de Est a secolului al IX-lea. Influenţa lor a fost atât de mare asupra istoriei Bisericii, prin activitatea lor de evanghelizare, încât Papa Ioan Paul al II-lea i-a numit sfinţi patroni ai Europei, alături de călugărul benedictin din sec. V, Sf. Benedict.
Ciril şi Metodiu sunt veneraţi şi în Biserica Catolică şi în Bisericile Ortodoxe. Venerarea comună a sfinţilor este unul dintre instrumentele a căror folosire a fost încurajată de Papa Francisc. De exemplu anul trecut relicve ale Sf. Filip şi ale Sf. Nicolae au fost duse din Italia în Turcia şi Rusia. Au fost expuse pentru credincioşii din Patriarhia ecumenică de Constantinopol, respectiv din Patriarhia Moscovei. Arhiepiscopul Francesco Cacucci de Bari, localitate unde sunt păstrate relicvele Sf. Nicolae, a spus: „Atunci când ecumenismul nu implică doar oficialităţi de vârf ale Bisericii sau teologi, ci şi poporul lui Dumnezeu, este posibil şi progresul.”

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Sfinţirea Bisericii din Becheni-Chisău » Titlu: 27219.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Sfinţirea Bisericii din Becheni-Chisău
Titlu: 27219.jpg