AcasăŞtiri201816 Aprilie: Patriarhul Bisericii Maronite: „Puterile mondiale trebuie să aducă pacea în Orientul Mijlociu”

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Patriarhul Bisericii Maronite: „Puterile mondiale trebuie să aducă pacea în Orientul Mijlociu”

Patriarhul Bisericii Maronite: „Puterile mondiale trebuie să aducă pacea în Orientul Mijlociu”

Preocupat fiind de escaladarea tensiunii în Orientul Mijlociu, în special în Siria, teatrul unui conflict deschis, patriarhul Bisericii maronite, Card. Beshara Raï, lansează un nou apel pentru pace. Adresându-se liderilor internaţionali, cardinalul cere încetarea războiului care distruge regiunea.
„Ne adresăm comunităţii internaţionale - subliniază patriarhul într-un comunicat - conştiinţei puterilor mondiale, astfel încât acestea să conlucreze pentru a pune capăt războaielor şi pentru a aduce pacea”. Popoarele din Orientul Mijlociu - adaugă - „au dreptul să trăiască în pace”.
„Din păcate, limbajul păcii este absent între anumite state. Suntem extrem de tulburaţi faţă de situaţia în care se află poporul sirian, situaţie care are repercursiuni şi asupra Libanului, în principal asupra economiei”.
Referindu-se la poziţia liderilor mondiali asupra Siriei, cardinalul a adăugat: „cel mai tragic este că inimile (liderilor mondiali) nu simt nici cea mai mică emoţie în faţa dramei milioanelor de sirieni nevinovaţi, constrânşi să-şi părăsească ţara lovită de război, distrugeri, teroare şi violenţă”.
Este în sarcina celor mai puternici ai lumii - încheie patriarhul Bisericii maronite - „să lucreze pentru a pune capăt conflictului şi să instituie o pace care să-i cuprindă pe toţi, de durată, şi care să fie atinsă pe cale diplomatică şi nu militară”.

Traducere: Liviu Ursu

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Manifestări dedicate Centenarului la Vintere » Titlu: 27138.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Manifestări dedicate Centenarului la Vintere
Titlu: 27138.jpg