AcasăŞtiri201814 Aprilie: Bucuria de a dărui

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Bucuria de a dărui

Bucuria de a dărui

În contextul calendaristic şi spiritual pascal, Asociaţia „Ave Miriam” (O.N.G.) din Beiuş a organizat o activitate caritativă între diferite clase din cadrul şcolilor din Beiuş şi Şuncuiş de Beiuş.
Copiii din clasele a II-a A şi a III-a B ale Liceului Vocaţional Pedagogic „Nicolae Bolcaş”, la îndemnul profesoarelor lor, doamnele Iştoc Silvia şi Hădărean Diana, au pregătit cadouri (jucării, dulciuri, hăinuţe) copiilor de la Şcoala primară din Şuncuiş. În săptămâna anterioară sărbătorilor pascale, cutiile frumos ornate de cei mici au fost preluate de responsabila de proiecte, respectiv şi profesoara de religie greco-catolică din cadrul acestei şcoli, doamna Zima Carmen. Vineri, 13 aprilie, după mini-vacanţa pascală, aceste daruri au fost oferite prin colaborarea profesoarei de religie greco-catolică de la Şuncuiş, doamna Luscan Florina, tuturor copiilor prezenţi, indiferent de confesiune. Cadrele didactice, preocupate nu doar de educaţia informală a elevilor, au dorit să dezvolte acest aspect vital al persoanei umane, cel al carităţii şi al voluntariatului, pentru un viitor mai comunitar, al autenticelor relaţii interpersonale. Protopopul greco-catolic de Beiuş, părintele Zima Zorel, prezent şi dânsul la acest eveniment, a rostit alături de copiii şi de cadrele didactice prezente gândul comun de recunoştinţă adresat unicului Tată ceresc, rugăciunea domnească „Tatăl nostru”.
Asociaţia „Ave Miriam” este implicată în diverse astfel de proiecte caritative alături de şcoli, dar şi ocupaţionale, dându-şi aportul în derularea diverselor activităţi recreative, educaţionale şi comunitare în cadrul oratoriului „Colţ de Rai” al Parohiei Greco-Catolice Beiuş. În acest cadru veritabil ecumenic, copiii trăiesc bucuria de a fi împreună.

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Deschiderea anului şcolar 2018-2019 la LTGC » Titlu: 27092.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Deschiderea anului şcolar 2018-2019 la LTGC
Titlu: 27092.jpg