AcasăŞtiri201812 Aprilie: Centrul Rezidenţial ”Casa Frenţiu”

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Centrul Rezidenţial ”Casa Frenţiu”

Centrul Rezidenţial ”Casa Frenţiu”

La început a fost un vis, apoi, o dorinţă, şi a fost nevoie de 10 ani ca să devină realitate. Faptul că suntem azi aici demonstrează că, uneori, visele se adeveresc, că dorinţele se împlinesc şi că efortul este răsplătit.
”Casa Frenţiu”, aşa cum am obişnuit pe cei cu cei cu care vorbeam despre această construcţie, în cei zece ani de când am început lucrările, nu este un azil şi nu este o casă de bătrâni, ci este casa unei bătrâneţi înţelepte, senine şi respectate; casa unde oamenii pot împărtăşi cu alţii propriile idei şi propriile sentimente; casa omului căruia ochii îi scânteiază de bucurie sau se umbresc de lacrimi şi casa omului ale cărui buze lasă să treacă un strigăt de bucurie sau un suspin de durere. Este o casă.
În sensul acesta, Centrul Rezidenţial, ”Casa Frenţiu, este conceput pentru a satisface toate dorinţele.
Dotare structură: - 24 camere single cu baie proprie, cu sistem de detecţie incendiu, apel medical, aer condiţionat, sistem de televiziune, internet şi telefonie; - sistem de supraveghere video în spaţii comune; - capelă; - spaţii pentru activităţi de terapie ocupaţională; - bucătărie proprie; - sală pentru servit masa; - spaţii de depozitare a alimentelor; - spălătorie, uscătorie, călcătorie proprii; - grupuri sanitare comune; - ascensor modern; - living modern, dotat cu tv, video, dvd; - bar; - curte amenajată.
Servicii incluse în pachetul de bază: - asistenţă şi îngrijire permanentă prin personal calificat, respectiv asistente medicale, infirmiere, personal de serviciu; - servicii de spălătorie, uscătorie, călcătorie; - meniul zilnic constând în trei mese de bază şi două gustări, preparat de personal calificat, în bucătăria proprie.
Servicii medicale: - medic medicină generală ori de câte ori este nevoie; - administrare tratament oral, injectabil, perfuzabil; - aplicare de creme protectoare şi pansamente; - asigurarea primului ajutor şi a serviciului de ambulanţă în caz de nevoie; - masaj terapeutic, kinetoterapie, reflexoterapie, masaj de relaxare; - gimnastică recuperatorie pentru cei care au nevoie; - analize medicale cu recoltare la sediul nostru; - curăţarea plăgilor şi escarelor.
Servicii speciale: - servicii de coafură, frizerie, manichiură, pedichiură; - transportul şi însoţirea rezidenţilor la piese de teatru, concerte, vernisaje, filarmonică; - excursii şi pelerinaje.
Activităţi: - ore de pictură şi desen; - serate muzicale şi dans, film şi lectură; - jocuri de societate şi dezvoltare personală; - sporturi uşoare (tenis de masă, biliard, badminton); - activităţi de îndemânare; - 5 o’clock tea pentru servirea de ceaiuri, cafea alături de un prieten; - acces nelimitat la internet pentru a păstra contactul cu familia, prietenii, sau pentru a învăţa noi lucruri; - posibilitatea vizitării rezidenţilor de către familie sau apropiaţi, ori de câte ori doresc; - plimbări în aer liber în curtea proprie şi în parcul din apropiere; - consiliere spirituală; - sărbătorirea în mod festiv a zilelor de naştere şi onomastice; - organizarea de mese festive de Crăciun, Revelion şi de Paşte.
Capacitatea centrului rezidenţial este de minim 24 persoane şi maxim 52 persoane.
Personalul, în număr de 14 angajaţi, care va deservi centrul, este format din şef de centru, administrator, asistenţi medicali, infirmiere, bucătari, personal de curăţenie şi spălătoreasă. Centrul va avea contract de colaborare cu un CMI (cabinet medical individual), un fizioterapeut, psihiatru, un neurolog şi un-psiholog.
Centrul rezidenţial ”Casa Frenţiu” s-a ridicat pe terenul aflat în proprietate Asociaţiei Caritas Eparhial, primit de la Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică de Oradea. Valoarea investiţiei este de 5.424.698,58 lei.
Clădirea s-a ridicat cu sprijinul unor asociaţii din Italia, Germania şi SUA.
Alături de aceşti finanţatori au fost alte sute de persoane care, de-a lungul anilor, au fost aproape de noi prin donarea a 2% din impozitul pe profit.
Donaţiile oferite de acestea au avut o importanţă deosebită pentru că au reprezentat contribuţia proprie, adusă de organizaţie, la acest proiect.
Începând cu data de 1 mai 2018 se vor putea depune dosare în vederea înscrierii pentru un loc în casă. Dosarele se vor depune la sediul Caritas Eparhial, pe str. Episcop Mihai Pavel, nr. 3. Primul criteriu în vederea acceptării unui dosar este acela ca persoana să nu fie dependentă de pat. Al doilea criteriu este suma cu care persoana care intră în casă, sau familia acesteia, trebuie să contribuie pentru buna funcţionare a casei. Cuantumul contribuţiei se va stabili până la data de 1 mai 2018.
În numele viitorilor beneficiari ai casei, persoanelor vârstnice şi singure, le mulţumesc tuturor pentru implicare, şi îi asigur că, împreună, vom aduce o rază de speranţă în viaţa celor vârstnici.
Preşedinte
Pr. Olimpiu Todorean

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Deschiderea anului şcolar 2018-2019 la LTGC » Titlu: 27083.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Deschiderea anului şcolar 2018-2019 la LTGC
Titlu: 27083.jpg