AcasăŞtiri201811 Aprilie: Cardinalul DiNardo despre noua exortaţie papală, despre sfinţenie

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Cardinalul DiNardo despre noua exortaţie papală, despre sfinţenie

Cardinalul DiNardo despre noua exortaţie papală, despre sfinţenie

Cardinalul Daniel N. DiNardo, Arhiepiscop de Galveston-Houston şi preşedinte al Conferinţei Episcopale Americane, a publicat pe 9 aprilie 2018 un mesaj în care îşi exprimă aprecierea pentru exortaţia apostolică „Gaudete et exsultate” a Papei Francisc, despre chemarea la sfinţenie în lumea contemporană.
„Doresc să îmi exprim personal profunda recunoştinţă faţă de Sfântul Părinte pentru aceste cuvinte puternice şi directe din ‘Gaudete et exsultate’. În această exortaţie, Papa Francisc este foarte clar – făcându-şi datoria de Vicar al lui Cristos, cerând cu tărie fiecărui creştin să recunoască şi să fie deschis faţă de ceea ce Dumnezeu doreşte de la ei – şi anume că trebuie să fim sfinţi, după cum El este sfânt (cf. 1Petru 1,15). Misiunea încredinţată fiecăruia dintre noi în apele Botezului e simplă: prin harul şi puterea lui Dumnezeu suntem chemaţi să devenim sfinţi.”
Cardinalul DiNardo spune că cuvintele ce i-au sărit în mod special în ochi sunt: „Nu vă fie teamă de sfinţenie”, de la nr. 32 din exortaţia papală. La aşa ceva „ne-a chemat Domnul pe fiecare”, continuă prelatul american. „Un creştin nu îşi poate gândi misiunea pe pământ fără să o vadă ca o cale spre sfinţenie. […] Sfântul Părinte arată că sfinţenia se atinge prin încercările cu care ne confruntăm fiecare zi de zi. De-a lungul unei zile obişnuite, ne aminteşte Papa, ‘trebuie să recunoaştem şi să combatem înclinaţiile noastre agresive şi egoiste, şi să nu le lăsăm să prindă rădăcini’ (nr. 114). Dar această ‘luptă este dulce, căci ne permite să ne bucurăm de fiecare dată când Domnul triumfă în vieţile noastre’ (nr. 158).”
De asemenea Cardinalul s-a mai oprit la reflecţia pe care Papa o oferă legat de interacţiunile pe care le au catolicii prin media. Creştinii pot să cadă în plasa violenţei verbale pe internet, în diversele forumuri digitale. De aici avertismentul pentru catolici ca în mijlocul conversaţiilor aprinse să îşi amintească de faptul că judecata îi aparţine lui Dumnezeu, nu omului. Şi încheie astfel: „În lumina bucuriei pascale, celebrând învierea Domnului, îi încurajez pe toţi creştinii să îşi reaprindă chemarea baptismală la sfinţenie citind această minunată exortaţie a Papei Francisc, în special frumoasa secţiune dedicată Fericirilor. Prin explorarea Fericirilor şi oferind exemple privitor la cum să ne trăim chemarea la sfinţenie în viaţa de zi cu zi, Sfântul Părinte ne oferă un instrument minunat de înnoire a iubirii noastre pentru Dumnezeu şi pentru semeni.”

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Manifestări dedicate Centenarului la Vintere » Titlu: 27135.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Manifestări dedicate Centenarului la Vintere
Titlu: 27135.jpg