AcasăŞtiri201115 Februarie: Comunicat Caritas - lansarea cărţii „Blues de Timişoara. O autobiografie” de Béla Kamocsa

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Comunicat Caritas - lansarea cărţii „Blues de Timişoara. O autobiografie” de Béla Kamocsa

Comunicat Caritas - lansarea cărţii „Blues de Timişoara. O autobiografie” de Béla Kamocsa

Librăria Gutenberg vă invită vineri, 18 februarie 2011, de la orele 18.00 la lansarea cărţii Blues de Timişoara. O autobiografie, de Béla Kamocsa, volum îngrijit de nepotul artistului, Tinu Pârvulescu, Editura Brumar 2010.

Béla Kamocsa (1944-2010) a fost un muzician notoriu, atât prin rolul său de membru fondator al trupei Phoenix cât şi ca multiinstrumentist în formaţiile Gramofon şi Bega Blues Band. Muzicianul s-a remarcat şi ca animator al peisajului muzical, făcând parte dintre cei care au pus bazele festivalurilor de jazz/blues de la Gărîna.
Scrisă împreună cu scriitorul Tinu Pârvulescu, cartea este prima autobiografie reuşită a unui artist român. Este o carte scrisă admirabil (fără divagaţii sau sentimentalisme plictisitoare), plină de umor (nu doar stilistic, dar cu nenumărate situaţii comice antologice), inteligentă, oferind nenumărate detalii inedite despre cariera, traseul şi dificultăţile unui muzician de rock/jazz/blues într-un regim totalitar.
Cartea surprinde, de fapt, unul dintre momentele naşterii rockului la noi şi, fireşte, al primei sale legende – trupa Phoenix şi, în general, atmosfera muzicală a anilor ’60-’80, o perioadă extrem de interesantă şi prea puţin cunoscută sub acest aspect.

Invitaţi: Tinu Pârvulescu - coautor, Prof. Robert Reisz - sociolog, Traian Ştef - critic literar, Gyarfas Istvan - muzician şi A. G. Weinberger - muzician.

Lansată postum la Timişoara, în cadrul Galei de Blues-Jazz Kamo – eveniment muzical de amploare ale cărui baze au fost puse de Bela Kamocsa în urmă cu două decenii – Blues de Timişoara a fost aleasă drept cea mai bună carte a anului la Gala premiilor de jazz pe 2010, precum şi cea mai bună carte de memorii a anului desemnată de criticii literari români pentru anul 2010.
Raluca Naom

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Corul de copii Radio în concert la Catedrala „Sfântul Nicolae” » Titlu: 26374.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Corul de copii Radio în concert la Catedrala „Sfântul Nicolae”
Titlu: 26374.jpg