AcasăŞtiri201813 Martie: Depăşiţi hotare şi ziduri, cu dorinţa de a uni: papa Francisc, în mijlocul Comunităţii Sfântul Egidiu

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Depăşiţi hotare şi ziduri, cu dorinţa de a uni: papa Francisc, în mijlocul Comunităţii Sfântul Egidiu

Depăşiţi hotare şi ziduri, cu dorinţa de a uni: papa Francisc, în mijlocul Comunităţii Sfântul Egidiu

Duminică după-amiază (11 martie), papa Francisc a mers în vizită pastorală la bazilica Santa Maria in Trastevere, din Roma, locaş simbol al Comunităţii Sfântul Egidiu, care a fost fondată în urmă cu 50 de ani de Andrea Riccardi. Adresându-se membrilor comunităţii, pontiful i-a îndemnat la un reînnoit curaj în vestirea Evangheliei îndeosebi în periferii, unde este necesară refacerea ţesutului social.
Sfântul Părinte le-a mulţumit membrilor comunităţii pentru generozitatea lor, îndemnându-i să trăiască acest aniversar nu doar ca pe o celebrare a trecutului, ci mai ales ca pe o "veselă trăire a responsabilităţii faţă de viitor". Amintind carisma comunităţii, exprimată sintetic prin cuvintele "rugăciune, săraci, pace", amintite şi în contextul vizitei efectuate la 15 iunie 2014, pontiful s-a referit la globalizarea lumii, petrecută în ultimii 50 de ani, evidenţiind contrastul dintre unificarea din domeniul economiei şi al comunicaţiilor, pe de o parte, şi, pe de altă parte, înălţarea unor noi ziduri, adesea de ostilitate, faţă de cei săraci:
Papa Francisc: "... rămâne încă de construit o globalizare a solidarităţii şi a spiritului. Viitorul lumii globale este convieţuirea, iar acest ideal necesită efortul de a construi punţi, de a menţine deschis dialogul, de a continua întâlnirile. Nu este doar un fapt politic sau organizaţional. Fiecare este chemat să-şi schimbe propria inimă asumând o privire milostivă faţă de celălalt, pentru a deveni făuritori de pace şi profeţi ai milostivirii."
Sfântul Părinte a îndemnat la un reînnoit curaj al vestirii Evangheliei, astfel încât aniversarea pe care o trăiesc să fie o sărbătoare creştină, cu privirea spre viitor, şi nu un timp al bilanţurilor, cu privirea spre trecut.
Papa Francisc: "Curajul nu este îndrăzneala de o zi ci răbdarea unei misiuni zilnice în oraş şi dincolo de hotarele acestuia. Este misiunea de a reface ţesutul uman al periferiilor, destrămat de violenţă şi sărăcie; de a transmite Evanghelia prin intermediul relaţiilor personale de prietenie; de a arăta că o viaţă devine cu adevărat umană când este trăită alături de cei săraci; de a crea o societate în care nimeni nu mai este străin. Este misiunea depăşirii graniţelor şi a zidurilor pentru a crea unitate."
Cu îndemnul de a trăi aniversarea a 50 de ani de la fondare ca pe o "fericită manifestare a responsabilităţii faţă de viitor", pontiful le-a urat membrilor Comunităţii Sfântul Egidiu ca parcursul lor de credinţă să fie însufleţit de spiritul unităţii, astfel încât să privească spre viitor împreună cu Biserica.

RV/AM

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Cursuri de formare pentru preoţi şi soţiile lor » Titlu: 27124.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Cursuri de formare pentru preoţi şi soţiile lor
Titlu: 27124.jpg