AcasăŞtiri20188 Martie: COMECE are o nouă conducere

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

COMECE are o nouă conducere

COMECE are o nouă conducere

În cadrul lucrărilor Comisiei Conferinţelor Episcopale din Comunitatea Europeană (COMECE) care s-au desfăşurat în aceste zile la Bruxelles, a fost aleasă noua conducere a organizaţiei. Astfel Arhiepicopul de Luxemburg, Jean-Claude Hollerich S.J. a fost ales în funcţia de preşedinte, alături de vicepreşedinţii: Excelenţa Sa episcopul Noel Treanor, din Irlanda, Excelenţa Sa episcopul Mariano Crociata, episcop de Latina-Terracina-Sezze-Priverno, Excelenţa Sa Jan Vokal episcop de Hradec Králové, Cehia şi Excelenţa Sa episcop Franz-Josef Overbeck din Germania.
Reuniunea de la Bruxelles a permis episcopilor COMECE o serie de dezbateri cu privire la evenimentele recente şi la dialogul cu înalţii funcţionari europeni despre viitoarele provocări ale Uniunii Europene. În această perspectivă, delegaţii episcopatelor europene au avut o întrevedere cu arhiepiscopul Paul Richard Gallagher, secretar pentru raporturile cu statele din cadrul Sf. Scaun, şi cu Federica Mogherini, înaltul reprezentant UE pentru afacerile externe şi politica de securitate, care a vorbit episcopilor despre provocările geopolitice ale Europei. La invitaţia arhiepiscopului de Malines-Bruxelles, card. Joseph De Kesel, joi, 8 martie a.c. a avut loc la ora 19.00 la biserica ”Notre-Dame du Sablon”, din Bruxelles, o Sfântă Liturghie solemnă cu participarea noului prezidiu al COMECE.
La lucrările desfăşurate la Bruxelles participat şi Preasfinţitul Părinte Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea.
Eugen Ivuţ - Biroul de presă al Eparhiei de Oradea

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Întâlnirea Naţională a Reuniunii Mariane de la Cluj-Napoca » Titlu: 27095.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Întâlnirea Naţională a Reuniunii Mariane de la Cluj-Napoca
Titlu: 27095.jpg