AcasăŞtiri201112 Februarie: Prăjituri şi zâmbete pentru bolnavii Secţiei Clinice Psihiatrie 3

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Prăjituri şi zâmbete pentru bolnavii Secţiei Clinice Psihiatrie 3

De Ziua Internaţională a Bolnavului, Parohia „Sfântul Gheorghe” din Oradea, la iniţiativa pr. paroh Sorin Crăciun şi a prof. Rodica Turcaş, elevii Liceului Teoretic Aurel Lazăr au adus zâmbetul pe buze şi buna dispoziţie pentru bolnavii Secţiei Clinice Psihiatrie 3 din cadrul Spitalului Clinic Municipal Gavril Curteanu din Oradea. În cadrul liceului s-a organizat a 15-a ediţie a concursului pe clase de făcut prăjituri. După jurizarea şi premierea celor care au realizat aceste delicatese culinare, un grup de şase elevi din cadrul liceului, împreună cu prof. Carmen Bubela, Eugen Ilisoiu şi pr. Sorin Crăciun au plecat cu mai multe platouri de prăjituri spre Spitalul de Psihiatrie unde, pentru fiecare bolnav, au pregătit o farfurie cu prăjituri.
Bolnavii care au beneficiat de aceste delicatese culinare, pe lângă handicapul unor boli psihice, de multe ori incurabile, mulţi dintre ei au şi probleme de ordin social sau material. Pe lângă dulceaţa prăjiturilor, s-au bucurat şi de căldura sufletească pe care au simţit-o din partea adolescenţilor şi formatorilor care au iniţiat această acţiune. Copiii au rămas profund impresionaţi de suferinţa şi singurătatea de care suferă unii din bolnavii noştri şi au promis că vor mai participa şi la alte activităţi de susţinere a pacienţilor din spitalul nostru.
Activitatea de consiliere spirituală şi pastorală a bolnavilor şi, de multe ori chiar şi a aparţinătorilor acestora, în cadrul secţiei de psihiatrie a spitalului nostru, are un caracter permanent, preotul spiritual de serviciu fiind prezent zilnic în spital în mijlocul pacienţilor şi, de multe ori, chiar şi în familiile acestora, pentru a-i consilia, mângâia şi încuraja pe bolnavi împreună cu familiile lor.
Pr. Sorin Crăciun

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Realităţi bihorene şi europene » Titlu: 27293.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Realităţi bihorene şi europene
Titlu: 27293.jpg