AcasăŞtiri201110 Februarie: Copii rromi au plătit şi încă plătesc un preţ prea mare

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Copii rromi au plătit şi încă plătesc un preţ prea mare

În raportul „Salvaţi Copiii” referitor la copiii străini din Italia, anul trecut a fost un an sumbru în ce priveşte includerea şi acceptarea acestora. Copiii romi, în special, au plătit şi încă plătesc un preţ prea mare, ei suferind în urma zecilor de evacuări forţate efectuate fără măsuri alternative sau programe de reacomodare.
Pentru mulţi dintre ei această experienţă dramatică, vorbim aici de tragedia care a avut loc duminică noapte într-o tabără de rromi amplasată în zona Apia Nuova, din capitala Italiei,dar şi alte tragedii anterioare, nu a dus la o îmbunătăţire a condiţiilor de viaţă, a declarat Valerio Neri, directorul general al Organizaţiei „Salvaţi Copiii”. Potrivit acestuia, măsurile luate de guvern şi autorităţile locale s-au dovedit nereuşite în raport cu ceea ce este mai mult decât o urgenţă şi reprezintă o problemă dureroasă şi persistentă care implică respectul pentru drepturile fundamentale ale omului, ale celor care trăiesc şi locuiesc în condiţii precare.
Chiar cardinalul Agostino Vallini, vicarul Papei Benedict al XVI-lea pentru Dieceza de Roma, a luat o poziţie pe această temă ieri, în timp ce preşedintele Republicii Italiene, Giorgio Napolitano, sa întâlnit cu părinţii copiilor morţi. Fundaţia Migrantes (Conferinţa Episcopilor Italieni), Comunitatea Sant’Egidio şi mulţi alţii au denunţat de asemenea situaţia.
Sursa: Agenţia de presă SIR

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Seminariştii orădeni prezenţi la Hramul Mănăstirii Presfintei Inimi a lui Isus din Zalău » Titlu: 26251.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Seminariştii orădeni prezenţi la Hramul Mănăstirii Presfintei Inimi a lui Isus din Zalău
Titlu: 26251.jpg