AcasăŞtiri201110 Februarie: Forumul Mondial Social: copiii romi, noile victime ale traficului de persoane

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Forumul Mondial Social: copiii romi, noile victime ale traficului de persoane

Noile victime ale traficului de fiinţe umane în Europa sunt copii romi din România, care sunt forţaţi să cerşească pe străzi sau să fure. Aceştia sunt vânduţi de la un grup de trafic la altul, de la o ţară la alta, pe tot cuprinsul Europei.
Fenomenul traficului de fiinţe umane este în continuă creştere, a declarat pentru SIR, Geneviève Colas, şeful biroului anti-trafic al Secours Catholique (Caritas Franţa), în cadrul grupurilor de discuţii despre victimele traficului de fiinţe umane, organizate în cadrul celui de al 11-lea Forum Social Mondial care se desfăşoară în această perioadă la Dakar. „Numărul victimelor din România şi Bulgaria au crescut odată cu extinderea Uniunii Europene şi deschiderea frontierelor”, a spus ea. Secours Catholique lucrează în acest domeniu de zece ani şi trebuie subliniat faptul că femeile exploatate în scopuri sexuale nu sunt singurele victime ale traficului de persoane. Există victime şi printre bărbaţi şi copii, iar sclavia internă şi munca forţată sunt, de asemenea, parte a acestei probleme. „Scopul nostru este de a sensibiliza oamenii, judecătorii, poliţia şi serviciile sociale de faptul că majoritatea copiilor veniţi din România sunt victime”, a explicat doamna Colas. „Nu este uşor, din cauza prejudecăţilor puternice împotriva lor”.
Secours Catholique, mulţumită unui proiect finanţat în egală măsură de către UE, agenţiile ONU şi ministerele franceze, acordă sprijin victimelor în Franţa şi în ţările lor de origine (Ucraina, România, Bulgaria, Kosovo, şi Albania), prin oferirea femeilor, bărbaţilor şi copiilor care au astfel de probleme, de adăposturi sigure pentru a-i proteja de traficanţi. Mai mult decât atât, aceasta desfăşoară activităţi de lobby şi advocacy pentru a încuraja instituţiile europene şi naţionale „pentru a schimba legile sau a le pune în aplicare”. În viitor, „speranţa noastră este de a spori colaborarea dintre Franţa şi Italia, pentru că aceste ţări au aceleaşi prejudecăţi şi legi similare represive”, a concluzionat doamna Colas.
Sursa: Agenţia de presă SIR

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Calendarul Pastoral 2018 – 2019 » Titlu: 26303.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Calendarul Pastoral 2018 – 2019
Titlu: 26303.jpg