AcasăŞtiri20117 Februarie: Papa Benedict al XVI-lea vorbeşte despre „valoarea fiinţei umane”

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Papa Benedict al XVI-lea vorbeşte despre „valoarea fiinţei umane”

„Sunteţi sarea pământului… sunteţi lumina lumii” – acesta este sensul misiunii şi al mărturiei autentice a fiecărui creştin, pe care Papa Benedict l-a subliniat la întâlnirea pentru rugăciunea „Angelus”, recitată cu mii de pelerini reuniţi ieri, 6 februarie, în Piaţa Sfântul Petru. Pontiful a îndemnat credincioşii să aspire înainte de toate la înţelepciune, ei fiind chemaţi să dea un „gust” nou lumii şi să o apere de stricăciuni, cu înţelepciunea lui Dumnezeu care străluceşte pe chipul Fiului, deoarece el este „lumina adevărată ce luminează pe tot omul” (In 1,9).
Uniţi cu el, creştinii pot răspândi în mijlocul întunericului, indiferenţei şi egoismului, lumina iubirii lui Dumnezeu, adevărata înţelepciune care dă sens existenţei şi activităţii oamenilor.
Amintind de „Ziua mondială a bolnavului” din 11 februarie, Pontiful a solicitat angajarea tuturor şi, în special, a noilor generaţii de medici pentru o cultură care să recunoască valoarea fiecărei fiinţe umane. „Când cercetarea ştiinţifică şi tehnologică este ghidată de adevărate valori etice – a continuat Sfântul Părinte – e posibil să fie găsite soluţii adecvate pentru primirea vieţii pe cale de a se naşte şi pentru promovarea maternităţii”. Este o ocazie prielnică pentru a face să crească sensibilitatea comunităţilor bisericeşti şi a societăţii civile faţă de fraţii şi surorile care trăiesc în condiţii de suferinţă şi de boală, „pentru ca nimeni să nu fie lăsat singur şi nici lipsit de îngrijiri corespunzătoare”.
La final, Sfântul Părinte a invocat mijlocirea Fecioarei Maria, ca părinţii, bunicii, profesorii, preoţii şi toţi cei care sunt implicaţi în educaţie să poată învăţa generaţiile tinere înţelepciunea inimii, astfel încât acestea să atingă plinătatea vieţii.
Sursa: Agenţia de presă SIR

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Ziua Transmisioniştilor Militari » Titlu: 26538.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Ziua Transmisioniştilor Militari
Titlu: 26538.jpg