AcasăŞtiri20117 Februarie: Două cărţi traduse de pr. Mihai Valentin Tegzeş: „Împăcarea soţilor” şi „Mulţumesc pentru că exişti”

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Două cărţi traduse de pr. Mihai Valentin Tegzeş: „Împăcarea soţilor” şi „Mulţumesc pentru că exişti”

Două cărţi traduse de pr. Mihai Valentin Tegzeş: „Împăcarea soţilor” şi „Mulţumesc pentru că exişti”

La Editura Surorilor Lauretane din Baia Mare au apărut încă două volume traduse de pr. dr. Mihai Valentin Tegzeş: „Împăcarea soţilor” şi „Mulţumesc pentru că exişti”.
Despre prima carte, Pietro Boffi afirmă: „Experienţa durerii poate fi benefică dacă provoacă o regândire radicală, o punere în discuţie a felului propriu de a fi şi a relaţiilor pe care le trăieşti, care să-ţi permită să treci de la drama, în aparenţă fără ieşire, la renaştere, la un nivel de iubire şi de fericire egal sau poate superior celui precedent. Acest lucru este cât se poate de posibil, iar acesta este un prim mesaj foarte important al acestei cărţi... De aceea, este necesar să ne dotăm cu instrumente, contexte şi competenţă pentru a şti şi a putea interveni în mod eficient.
Volumul este un efort, o încercare în această direcţie: prin a sensibiliza, a oferi unele competenţe, a prezenta unele experienţe deja consolidate, care pot fi un preţios ajutor pentru ca neîncrederea, descurajarea şi prejudecata să nu biruiască, ci să învingă capacitatea de «a rămâne mereu alături» de cuplurile în criză, pentru ca şi ele să simtă acea «bucurie mare în cer».”
Cea de-a doua carte, „inspirându-se din bogata literatură care dezvoltă această temă, subliniază deosebirile de limbaj, cu un vocabular special pentru marţieni (bărbaţi) şi venusiene (femei), care are nevoie, pentru a fi înţeles corect, de o bună cunoaştere, de o primire liniştită şi de o interpretare autentică. Sunt enumerate limbajele specifice iubirii: de la «vorbele de liniştire, încurajare» – la «daruri», de la «gesturile de slujire» – la «clipele speciale de neuitat», până la «contactul fizic». Este foarte important ca fiecare persoană să fie dispusă să recunoască, să primească şi să valorizeze limbajul «partenerului de viaţă», în ciuda eventualelor diferenţe, chiar dacă sunt numeroase şi consistente...” (Lucia Pelamatti).
Cărţile pot fi comandate direct de la editură scriind la adresa de email surorile.lauretane@yahoo.it, sau sunând la numărul de telefon 0262.219.375.
Pr. Cristian Laslo

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Întâlnirea de 10 ani – Promoţia 2008 » Titlu: 26391.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Întâlnirea de 10 ani – Promoţia 2008
Titlu: 26391.jpg