AcasăŞtiri201131 Ianuarie: La München s-a încheiat Congresul Consiliului Conferinţelor Episcopale Europene asupra Pastoraţiei Universitare

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

La München s-a încheiat Congresul Consiliului Conferinţelor Episcopale Europene asupra Pastoraţiei Universitare

„În inima profesorilor, a studenţilor şi personalului administrativ, a comunităţilor noastre universitare şi a culturii europene este nevoie din nou de Dumnezeu. De aceea pastoraţia universitară nu trebuie să se ocupe exclusiv de studenţi, ci trebuie să lucreze pentru a stabili întâlnirea dintre bogăţia mesajului Evangheliei şi pluralitatea domeniilor ştiinţei umane”. Aceasta este concluzia prezentată în comunicatul final, difuzat luni de Consiliul Conferinţelor Episcopale Europene la terminarea Congresului European privind Pastoraţia Universitară. Au fost trei zile de lucrări intense, care au reunit la München, în Bavaria, 60 de delegaţi din 23 de Conferinţe Episcopale din Europa şi reprezentanţi ai asociaţiilor şi mişcărilor universitare pentru a reflecta asupra temei: „Formare, educaţie şi Evanghelie. Perspective ale pastoraţiei universitare în Europa”.
Întâlnirea – găzduită de cardinalul Reinhard Marx, arhiepiscop de München şi Freising, ce a avut ca invitaţi episcopi, profesori şi experţi în serviciul religios pastoral, a fost şi o ocazie pentru a trasa profilul studentului universitar de astăzi. Din relaţia prezentată de Tino Bergel de la Universitatea din Constantz în Elveţia reiese că unui tânăr sau unei tinere care caută mai mult eficienţa în vederea unei viitoare munci, îi sunt mai puţin clare valorile de bază, pe lângă faptul că este reticent când e vorba de participarea la acţiuni comune. De aici propunerea mons. Sergio Lanza, asistent ecleziastic al Universităţii Catolice a Sfintei Inimi, de a face ca universitatea să devină un fel de „campus de evanghelizare”, lucru realizabil de altfel, deoarece după secole de separare tragică între credinţă şi cultură, a explicat prelatul, „se profilează pentru comunitatea creştină oportunitatea asumării unui rol profetic, iar pastorala inteligenţei este calea pe care trebuie să o urmăm”.
Cardinalului Péter Erdő, arhiepiscop de Esztergom-Budapesta, i-a revenit apoi sarcina de a încheia Congresul abordând şi tema raportului credinţă-raţiune. „În comunităţile universitare – a spus cardinalul – diferiţi oameni de ştiinţă, fiecare cu propria competenţă profesională, pot contribui la acest dialog şi pot oferi prin cercetările lor confruntate legătura credinţei noastre creştine cu practica vieţii societăţilor noastre”.
Din partea Conferinţei Episcopilor din România a participat P.S. Florentin Crihălmeanu, episcop Greco-Catolic de Cluj-Gherla.
Sursa: Agenţia de presă SIR

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Vizită la „Casa Sfântul Iosif” de la Odorheiul Secuiesc » Titlu: 26290.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Vizită la „Casa Sfântul Iosif” de la Odorheiul Secuiesc
Titlu: 26290.jpg