AcasăŞtiri201810 Ianuarie: Un an bogat în experienţe de viaţă pentru tineri

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Un an bogat în experienţe de viaţă pentru tineri

Un an bogat în experienţe de viaţă pentru tineri

„Pentru mine, programul EduBiz a fost o experienţă prin care am reuşit să mă cunosc mai bine şi să mă dezvolt prin intermediul workshop-urilor şi proiectelor ingenioase de voluntariat pe care le-am dezvoltat. Cireaşa de pe tort a fost faptul că am cunoscut atât de mulţi oameni de treabă, de la care am învăţat foarte mult. De asemenea, cred că am devenit o persoana mai sociabilă si mai deschisă către oameni, atentă la cei aflaţi în nevoie. Datorită vouă, anul 2017 a fost pentru mine şi colegii mei un an bogat în experienţe de viaţă.” Maria, 16 ani
Alături de Maria, alţi 100 de tineri, elevi şi studenţi s-au bucurat în 2017 de proiecte de educaţie non-formală, de dezvoltare personală, spirituală, profesională, socială.
Pentru Episcopia Greco-Catolică de Oradea dezvoltarea şi formarea copiilor şi a tinerilor în şi cu Cristos sunt priorităţi, „prin astfel de programe le oferim tinerilor repere în viaţă, prin care deschidem poarta sufletului lor pentru ca aceştia să îşi găsească perspectivele, drumul în viaţă”, după cum afirmă Preasfinţitul Virgil.
Concret, tinerii au beneficiat de ateliere interactive, adaptate nevoilor lor de formare, susţinute de specialişti din ţară şi din afara tării, în care s-a pus accentul pe cunoaşterea şi stima de sine, încrederea în Dumnezeu şi în talanţii primiţi de fiecare.
În plus, tinerii au avut oportunitatea să cunoască şi să discute liber şi deschis cu oameni deosebiţi, specialişti din domenii de interes pentru tineri, care şi-au împărtăşit experienţa şi i-au susţinut pe tineri prin programe de mentoring.
În timpul verii tinerii au beneficiat de şcoala de vară şi de mini-tabere, organizate în Valea Drăganului. Tinerii s-au bucurat să petreacă timp împreună la munte, în aer liber, să înveţe în ateliere de lucru, să gătească împreună, să se distreze, să se roage împreună şi să îşi facă prieteni, cu valori şi preocupări comune.
De asemenea, tinerii au răspuns provocării de a se implica în proiecte caritabile de voluntariat în comunitate. Au dezvoltat proiecte pentru copiii din centre de plasament, pentru copiii cu dezabilităţi, în spitale, în centre pentru persoane vârstnice, în zona rurală, etc.
Implicarea tinerilor în astfel de activităţi de voluntariat în comunitate şi în Biserică îi ajutat să se simtă apreciaţi, responsabili, să-şi descopere vocaţia, crescându-le încrederea în ei şi în darurile primite de la Dumnezeu.
Aceste programe sunt coordonate de asociaţia EduBiz.
Ne punem încrederea în Dumnezeu ca şi anul 2018 să fie bogat şi darnic în experienţe valoroase pentru tinerii noştri.
Teodora Chifor

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Manifestări dedicate Centenarului la Vintere » Titlu: 27148.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Manifestări dedicate Centenarului la Vintere
Titlu: 27148.jpg